«

»

lis. 03

Deda Žule

Žućo, znan kao deda Žule, egzistencijalist je, dobra maca koja traži puno ljubavi. Jako puno. Stalno. Usred noći. Usred ručka. Katkad samo stane nasred sobe i razmišlja o bitku. Ovaj mali 14-godišnjak da je čovjek, imao bi 72 godine. Bio bi to deda koji stoji kraj vas u autobusu ili tramvaju i onda neugodno počne urlati o današnjoj mladeži. Deda žule tako zna urlati na mačića koji mu je uzeo mjesto u krevetu.

Deda Žule nekad stane nasred sobe, rekosmo, i razmišlja o bitku. Ako ga se takne, strese se jer je vrlo, vrlo duboko ušao u bitak. Deda Žule glasa se milo kao ranjeni tuljan. Teško podnosi promjene, kao i svaki filozof koji razmišlja o vremenu. To mu je sve stresno. Kad ga se vodi veterinaru, prvo se popiški od stresa, potom se pokaka od stresa, onda se ispovraća od stresa i onda stoji i tuli. Strašno ga volimo.

Deda Žule ovdje je da vas i susjedstvo obavijesti u tri ujutro da je zdjelica prazna. Neka zdjelica, ne mora biti njegova. Ne voli prazninu u stvarnome svijetu, samo u egzistencijalnom smislu. Deda Žule tjera vas na odgovornost!

Deda Žule ne zakapa svoj drekec. Ne zato što ne zna nego zato što polovicom tijela stoji u WC-u, a prednje noge i glava vani su. Pa neće se sad vraćati nazad unutra u žižu bitke. Deda Žule smatra da na mladima svijet ostaje. On je svoje zakopao.

Sve najgore o dedi čuli ste i nema vas što iznenaditi. Dosta je naporan nekad, ali reagira na maženje i hranu. Osjetila mu nisu kakva su nekoć bila, ali izvrsno reagiraju na DM-ove konzerve koje se otvore kilometar dalje. Na dozivanje metar dalje ne reagira, star je. Deda ima goleme okice koje su vječno gladne, kojima vas duboko gleda pun ljubavi dok reve kao tuljan.

No, deda Žule brine se o mačićima, liže ih premda mu dah malo smrdi na starost pa onda mačići malo smrde na Žuleta. Deda spava s mačićem koji mu je uzeo krevet. Ima mjesta za obojicu.

Deda dođe i dirne svojim čelom vaše i tako stoji po tri minute, predući. Deda voli ležati na balkonu po suncu i na vjetriću, ali i po kiši, tad najbolje uđe u bitak i bitak u njega. Deda je jako plašljiv i boji se nepoznatih ljudi i radnji jer je nekad dementan. I sve mu je katkad novo i strašno i treba zagrljaj. Onda dođe i zavuče se kraj vas i treba ljubav. To što ste na WC-u, nema veze.

Svjesni smo da će vjerojatno ostarjeti (opet) i umrijeti kod nas, no ako se to i desi, imat će sve najbolje što je zaslužio. No sigurno bi bio sretniji u domu s mnogo manje maca, s nekim odgovornijim oko toga da je svaka zdjelica puna i s nekim tko dijeli Camusov egzistencijalizam (Sartrea ne voli).

Deda Žule čeka pjesnika ili filozofa u duši za seanse diranja čelom. Podijelite da Deda Žule nađe svoj bitak. :)

– njegova teta čuvalica K.Š. <3

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Ovom kontakt formom iskazujete interes za udomljavanje životinje

Trebate li još koju informaciju prije odluke, možete nas kontaktirati na niže navedene načine:

  • Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja “Sklonište dobrote”
    Adresa: Otona Župančića 24, 40 000 Čakovec
  • Mob: 095 / 614 – 5976 ; 098 / 170 – 0475
  • e-mail: udrugasklonistedobrote@gmail.com

Ukoliko ste se definitivno odlučili popunite donju formu.

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaš br. telefona (obavezno)

Predmet

Vaša Poruka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>