«

»

lis. 18

Javni poziv i edukacija za volontere/ke iz cijele Hrvatske

 

Fotografi, prevoditelji, vozači, administratori, tete/stričeki čuvalice, voditelji/ce javnih akcija, volonteri/ke za javne akcije, voditelji/ce Facebook aukcija, tim za brigu o mačkama i njihovom privremenom boravištu – pozivamo vas da nađete svoje mjesto u našem timu.

 

Detaljan opis svakog volonterskog mjesta molimo pročitajte ovdje.

 1. Koordinator/ica javnih akcija
 2. Volonter/ka za javne akcije
 3. Tim za održavanje boravišnog prostora mačkama na skrbi Udruge u Čakovcu
 4. Vozač/ica na veterinarske terapije
 5. Voditelj/ica akcija sakupljanja hrane za mačke
 6. Tim za Facebook aukcije za udrugu “Sklonište dobrote” – POPUNJENO!
 7. Fotograf/kinja mačaka za udomljavanje
 8. Voditelj/ica oglasa na oglasnicima – POPUNJENO!
 9. Spisatelj/ica oglasa za udomljavanje mačaka – POPUNJENO!
 10.  Tim za druženje s mačkama
 11. Teta čuvalica/Striček čuvalica
 12. Prevoditelj/ica na engleski jezik – POPUNJENO!
 13. Prevoditelj/ica na njemački jezik – POPUNJENO!
 14. Administrator/ica

Bez obzira da li ste već volontirali ili niste, koliko imate godina i/ili radnog iskustva ili pak upravo suprotno – želite steći radno iskustvo kako bi u budućnosti lakše dobili posao – javite nam se jer upravo vas trebamo!

Za sve volontere/ke odmah organiziramo i  edukaciju 8.11. 2014.(subota) od 9-13 sati na kojoj ćemo se upoznati s djelovanjem i volonterkama Udruge, volontiranjem prema Zakonu o volontiranju, specifičnostima volontiranja s životinjama kao i organizacijom akcija. Edukacija će se provesti u Čakovcu na adresi Aleksandra Schulteissa 19, u dvorani za sastanke udruga, u “starim GK barakama” preko puta restorana Pilka i stara Vaga)

Svi prijavljeni volonteri/ke dobiti će volontersku knjižicu u koje ćemo im nadalje upisivati volonterske sate. Za posebno istaknute volontere/ke postoji mogućnost dobivanja preporuke (za posao, stipendije isl) kao i Potvrde o stečenim kompetencijama kroz volontiranje.

Trenutno mali, ali izuzetno aktivan tim udruge “Sklonište dobrote” zaraziti će vas entuzijazmom i osigurati vam pozitivno iskustvo volontiranja. Za sve volonterske aktivnosti možete računati na pomoć iskusnih mentorica, kako bi udomili što više napuštenih mačaka, ali i osvijestili ljude o potrebi sterilizacije i humanog zbrinjavanja neželjenih mačaka. Smatramo da zajedno možemo napraviti velike stvari – bez obzira da li ćete direktno volontirati sa macama ili ne, jer svaki volonter/ka čini važan dio u našem kotačiću dobrote.

Iako bi bilo poželjno da su neki volonteri/ke blizu Čakovca kako bi mogli direktno raditi sa macama, za većinu je to nebitno i možete aktivno volontirati u udobnosti svog doma sa svog računala iz bilo kojeg dijela Hrvatske (ili Svijeta :) ). Također, veliki dio volonterskih mjesta ne uključuje direktni rad s mačkama, pa ako imate alergiju na mačju dlaku- nemate brige, jer možete volontirati online i primjerice voditi aukcije.

Mogućnosti je mnogo, a potrebna je samo vaša dobra volja. Sve ostalo ćemo osigurati mi! :)  Nakon edukacije, volonteri/ke će u suradnji s voditeljicama Udruge aktivno raditi na provedbi dogovorenih aktivnosti.

Radionicu za nas provodi Marina Kolar (Udruga Zora), a sudjelovanje za sudionike/ce je besplatno. Broj sudionika/ca edukacije je ograničen.  Ukoliko želite volontirati, ali zbog više sile niste u mogućnosti sudjelovati na edukaciji 8.11. 2014.(subota) od 9-13 sati, prijavite se, a edukaciju ćemo vam organizirati naknadno.

 

Prijave su otvorene do 30. listopada 2014. Za volontiranje i sudjelovanje na edukaciji za volontiranje molimo vas da popunite prijavnicu na:  http://tinyurl.com/prijavnica-sklonistedobrote

 

Edukacija se provodi kroz mentorstvo “Mjesto za nove inicijative” koje za Udrugu za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote”provodi udruga Zora za  u sklopu projekta “Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama”, podržanog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Međimurske županije.”

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather Razmislite o udomljavanju!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>