"Mačja ambulanta",  Novosti

Ajla

ODLIČNE VIJESTI IMAMO!!!
Ajlini nalazi su puno bolji od kad smo promijenili terapiju!!! Ona je dobro, jede, živahnija. 🙂 Zadnji nalaz hematokrita bio je 9 (donja granica je 30) što je izrazito teška anemija, gotovo je završila na transfuziji. Sad je 24 wooohoo! Držite fige da tako i ostane, a mi smo se još jednom uvjerili koliko je bitno napraviti kompletnu dijagnostiku i ići ciljano, hvala našim veterinarima na trudu!
Iako i sa onim groznim nalazima nije imala simptoma anemije i dalje kontroliramo krv jednom tjedno. Sve to puno košta…
Ako možete, pomognite Ajli i sa 5, 10 kn 
 
Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: Ajla
 
Ili možete nazvati naš humanitarni telefon ☎ 060 822 822 
Hvala svima!

Ajla je kod nas već više od četiri godine… Sjećamo se i dan danas poziva za pomoć kastracije divljih maca u dvorištu. Kad smo došli s lovkom i opremom, među njima bila je i ona, vidno zbunjena. Bila je slijepa, nije se tamo snalazila. Naravno, postala je naša ❤️
Odveli smo Ajlu na detaljan pregled i odradili hrpu pretraga. Ajla je doista u teškoj anemiji i redom smo dijagnostički isključivali bolesti koje bi ju mogli uzrokovati. Nakon par posjeta veterinarima, došli smo do samo jednog zaključka i jedne bolesti koja bi se mogla uklapati u njeno trenutno stanje – PRCA ilitiga pure red cell aplasia.
Probati ćemo utvrditi terapijski radi li se o tome, a svakih tjedan dana moramo kontrolirati krvnu sliku dok njena teta čuvalica budno prati Ajlino stanje (koje je btw. apsolutno stabilno i Ajla, za sad, ne pokazuje nikakve simptome anemije).
Vas molimo da nam pomognete skupiti kunice jer nas je sve ovo puno koštalo, a mi od Ajle ne želimo dignuti ruke.