Novosti

AKCIJA SKUPLJANJA POTREPŠTINA ZA NAPUŠTENE MAČKE!

Udruga „Sklonište dobrote“ koja trenutno skrbi o 33 mačke u subotu,

19.07.2014. godine od 10:00 do 15:00 sati u caffe baru „Baza“

skupljat će hranu i pijesak za mačke, no dobrodošle su i ostale potrepštine. 


Trenutno je na skrbi Udruge jako puno mačića, čije su mame mace sklonjene s ceste kako bi mogle na svijet donijeti svoje mlade u miru i sigurnosti doma volontera ili su mačići pronađeni po raznim kanalima, šumama, poljima ili jednostavno ubačeni u tuđa dvorišta, te volonteri iz Udruge mole za mokru junior hranu (vrečice, paštetice, konzervice).

Sve mačke kada dođu na skrb Udruge prolaze istu proceduru – čišćenje od vanjskih i unutarnjih nametnika, pregled kod veterinara i naravno ako je mačka bolesna – liječenje. Sve to jako puno košta, pa ćete tako svi moći ostaviti simboličnu novčanu donaciju za plaćanje veterinarskih troškova, a također donacije sredstava protiv unutarnjih i vanjskih nametnika poput ampula (Stronghold, Fyprist, Advocate..) ili tabletica (Pratel, Drontal..) su dobrodošle.

Volonteri jako paze na higijenu i zdravlje mačaka, pa bolesne odvajaju od zdravih i sve redovito čiste i dezinficiraju. Tako da ukoliko imate mogućnosti donirati sredstva za čišćenje i dezinfekciju (medicinski alkohol, plivasept, sargotan, asepsol i sl.) pomozite i na taj način!


Ukoliko niste u mogućnosti donirati ništa od navedenog, a imate vremena i volje – dođite upoznajte nekoliko štićenika i upoznajte se detaljnije s radom Udruge!

Volonteri vas s radošću iščekuju! :)))

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.