Novosti

APEL – pomozite macama!

Dragi naši prijatelji, ljubitelji životinja, a posebice mačaka i svi vi koji nas pratite i podržavate, još jednom trebamo vašu pomoć!

 

Ovo ljeto još uvijek nije gotovo, ali do sad bilo je jedno od težih koje smo jedva progurali do ovdje gdje se nalazimo sada. Imamo jako puno mačaka na skrbi o kojima brine tek nekolicina volontera, a svaka mačka zahtjeva od nas puno pažnje, njege, vremena i novaca, posebno ona bolesna. Kako još nismo izumili stroj koji će nas volontere klonirati, a tako ni nismo izumili drvo iz kojeg ćemo brati novce, naše kasice prasice su se ispraznile, računi su stigli i treba ih podmiriti, a mi jedva stojimo na nogama. 

 

Svaki dan, iznova i iznova čekali su nas novi šokovi, od strašno ozlijeđenih mačaka, do neuhvatljivih divljih mama maca koje treba sterilizirati, panleukopenija koja je uzela maha i oduzela nekoliko života, ostale smo, barem se tako nadamo, uspjeli spasiti. Mobiteli dviju volonterki zvonili su NON STOP, nije bilo odmora, niti minutice. Svaki čas i stiže još jedan poziv o novim pronađenim, ubačenim, ozlijeđenim mačićima, macama i mačorima. Mačke koje su na našoj skrbi, pale su u teški proljev kojeg smo dugo liječili no bezuspješno. Napravili smo osnovne pretrage gdje se ustanovilo da mačke imaju parazite – gliste (iako su redovno čišćene od nametnika). Opet smo ih krenuli sve od reda čistiti, za par dana opet tipičan krvavi proljev izazvan nametnicima. Opet čišćenje, i opet i opet. Slijedeći problem s kojim se borimo jesu buhe! Očistimo prostoriju, dezinficiramo, promjenimo čiste deke, našpricamo posebnom tekućinom protiv buha, macama stavimo nove ampule i za par dana, najezda buha se vraća. Buhe su prijenosnici crijevnih nametnika, pa se samim time vračamo na početak što se tiče i glista.

 

Udomljavanja su gotovo stala, novi mačići nastavili su dolaziti, ni jedan nije izašao iz privremenih domova u stalni. Zatim konačno udomimo Cutie, kad noć nakon toga njena seka padne u proljev i već za nekoliko sati ugine. Cutie je također slijedeći dan završila u stacionaru kod veterinara. Srećom, udomitelji su imali velikog razumijevanja da mi nismo Bogovi i da nismo to očekivali s obzirom da je Cutie bila redovno čišćena od vanjskih i unutarnjih nametnika, te cjepljena  i docjepljena i do neki dan, potpuno zdrava, bez ikakvih simptoma bolesti.

Ubrzo nakon toga i Zvonkec i Zvončica su udomljeni, Zvončica završi u stacionaru, no srećom nije panleukopenija već neka infekcija. Oporavlja se i vraća u svoj zauvijek dom gdje je ponovno očišćena od parazite i gdje ih se konačno rješila. Zvonkec ih nekim čudom nije imao.

Muku mučimo što i kako dalje, veterinaru odlazimo svakodnevno, ako ne i nekoliko puta, hrana je pri kraju, mi smo svoje privatne izvore (čitaj: iz vlastitog džepa) za donacije hrane, goriva za auto i sl. potrošili.

Što nam novi dani u ovom tmurnom ljetu donose, ne znamo, no želimo da prođe čim prije i čim bezbolnije za sve. Ali zaista nam je potrebna vaša pomoć i podrška. Donacija od 5, 10, 15 kn može zaista puno promjeniti stanje u kasici prasici (žiro računu) ukoliko donaciju uplati puno ljudi. Bitno da je od srca.

Preostali dug veterinarskih troškova za mjesec kolovoz iznosi 6833,66, a za mjesec rujan 3.382,63 kn dakle ukupni dug kod veterinara iznosi vrtoglavih 10.216,29 kn. Hrane ponestaje, mokre nemamo već neko vrijeme, tu i tamo podijelimo konzervicu na 20 mačaka, a potrebno je nahraniti 40tak mačaka u privremenim domovima i 50tak mačaka po hranilištima SVAKI DAN. Vjerovali ili ne, svaki dan jedu 🙂 Tu je i pijesak koji moramo redovno i temeljito mijenjati, čistiti, prati wc-e i trošimo ga jako puno.

Ukoliko možete financijski pomoći, donaciju možete uplatiti na naš žiro račun:

Erste banka, IBAN: HR0424020061100648383

Opis plaćanja: VETERINAR

Ime: Udruga Sklonište dobrote,

model i poziv na broj nije potrebno unositi.

 

Ukoliko možete pomoći donacijom hrane, deka, dezinficijensa, pijeska, igračaka za mice (ili bilo čega što smatrate da bi bilo korisno za mace), javite nam se na našu e-mail adresu: udrugasklonistedobrote@gmail.com

Svi zainteresirani za udomljavanje mačaka, album maca koje traže dom pogledajte ovdje. Niste u mogućnosti udomiti, a želite pomoći macama na našoj skrbi? Pročitajte više o Programu kumstva ovdje.

Volonteri i sve mace na srkbi Udruge “Sklonište dobrote” bit će vam od srca zahvalni!

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.