Mačke,  Mlade mačke,  Udomi

Mali Princ

30.8.2018., još jedan običan radni dan predvečer bio je prekinut pozivom u pomoć. Pronađen je mačić od neka tri mjeseca, ucrvan nakon udarca automobila. Dojaviteljica nas je molila da što prije dođemo, pa smo se nabrzak organizirale i upalile catmobile. Na travi je ležalo malo crno klupko kojeg su već napale muhe. Kad vidiš takvu situaciju, isključiš osjećaje, ubaciš se na auto pilot i pravac ambulanta. Narednih sat, možda i više, naš je veterinar dr. Hrastić i tehničarka Dijana, čistio tada još uvijek bezimeno mače od ličinki i crva. Stavljen je na grijač, dobio je terapiju, napravljeno je sve i moglo se samo čekati. To čekanje je najgore, jer se pitaš – jesmo li stigli na vrijeme?

Bezimeno mače dobilo je ime – Mali Princ i dobio je novi rođendan, jer je dočekao jutro, jer smo ipak stigli na vrijeme. No, tu je zapravo tek počela borba. Iako smo od početka slutili da će biti paraliziran, pokušali smo sve kako bi ga podigli na noge. Vježbe, preparati, no nažalost, nije urodilo plodom. Pomirili smo se sa time, jer invaliditet kod maca teško pada nama ljudima. Mace? Mace se brzo priviknu, pa se tako priviknuo i on.

Rastao je i došlo je vrijeme za njegovu kastraciju i amputaciju repa. Nakon tog zahvata za njegovu je tetu čuvalicu usljedilo psihički najgore i najtaže razdoblje, jer je mislila da će ga izgubiti. Maleni je teško podnio anesteziju i mjesecima nakon operacije imao problema s probavom. Bilo je plača, bilo je dana kada je mislila da ostaje bez njega, no Princ je imao svoj drugi rođendan i još jednom nam svima pokazao i dokazao kakve su mace borci.

Danas on živi svoj miran mačji život kod svoje tete čuvalice. Uskoro će navršiti dvije godine i osim što nosi pelenu i teta ga djelomično mehanički izmokri, on nema nikakvih problema. Juri kućom, osvaja grebalice i krevete, mazi se, dramatizira po potrebi. 🙂 Sljedeći korak nam mora biti nabava kolica jer Mali Princ je prepun energije. Svjesni smo da će jako teško pronaći zauvijek dom što zbog činjenice da je invalid, što zbog toga što ga teta djelomice smatra svojim (ups), no pozivamo vas da otvorite svoje srce za različitosti i zagrebete malo ispod površine. Divne se stvari tamo skrivaju.