Novosti,  Odrasle mačke,  Udomi

Milka

Milka, Milkica čeka svoj dom.❤️
Bilo je to negdje na početku naše pustolovine zvane pomaganje macama, cca pred 6.5 godina. Pronađena je udarena maca, razvaljene čeljusti, koju smo preuzeli na skrb. Miliki je život spašen, operirana je i nedugo nakon operacije javila se njena skrbnica! Sve smo dogovorili, naivno vjerujući da će to tako i biti, no eto..
Godina je 2021., a Milka nam se vratila na skrb. Pronađena je šmrkava, na drugom kraju grada, još uvijek je imala šipku u čeljusti i nekastrirana. Ovaj je puta vraćali nismo. Čovjek uči dok je živ, zar ne?
Milka je naša mala roktalica, jer je udarac automobila ipak ostavio svoje tragove, a i glava je malko ukošena. Nooo, curka je sa svojih cca 7 godina u naponu snage.
Jako umiljata, dobro se slaže s drugim macama, zdrava, kastrirana, fiv/felv negativna.
Milka traži svoj zauvijek dom, bez nekontroliranih izlazaka van, u kojem će biti mažena i pažena.
Ako ste zainteresirani, kontakt ❤️

Milka..
Oni koji nas prate od samih početaka, možda će je se i sjetiti. Već sam nekoliko dana u razmišljanju kako krenuti pisati post o njoj. Krenem pa stanem, jer ne želim izazvati ljutnju, bijes, kad njoj to ionako neće pomoći. Ovim postom želim da svi razmislimo/razmislite, prije nego udomite macu, psa, pticu, bilo koju životinju, da će možda, jednom u budućnosti ta životinja biti bolesna, ozlijeđena, stara i da će u tom trenu ona/on trebati vašu pomoć, kako financijsku, tako i moralnu- da budete uz nju/njega.
 
Pa krenimo od početka.. Milka je pronađena pred neke 4 godine, udarena, na vrlo prometnoj cesti, razvaljene čeljusti. Bila je noć, a nama je dežurni veterinar izašao na dežurstvo, zaprimio Milku, dao antišok terapiju i pokušao je stabilizirati. I uspio je, Milka je dočekala jutro..  Nakon stabilizacije dogovorena je osteosinteza čeljusti, a mi smo Milku objavili , ne nadajući se previše da će se vlasnik javiti. No, na naše iznenađenje vlasnik se pronašao, Milka je operirana na naš trošak, oporavljena i vraćena. Dogovoreno je bilo da će u skladu s mogućnostima vlasnik pokriti trošak operacije.. da.. I tako smo mi pomislili da priča ima happy end, te smo zaista bili sretni što je sve dogovoreno… da..
Vratimo se u 2020.- u .. Pred cca mjesec dana stiže dojava za macu koja se zadržava kod Međimurje plina, šmrca, drži glavu u stranu, teško jede. Izrazito umiljata, prilazi svima. Obećali smo provjeriti, te je pred desetak dana dovedena veterinaru. Stomatis, gingivitis, povraćala je.. Napravljen je pregled, krvna slika, fiv felv test i gle čuda, utvrđeno je da maca ima žicu u čeljusti koja je trebala biti izvađena dva mjeseca nakon operacije.. Kockice su došle na svoje mjesto, prepoznali smo Milku, a gomila tuge, razočaranja preplavila nas je. Zašto je Milka završila na drugom kraju grada, zašto žica nije izvađena na vrijeme, zašto Milka nije u kući nakon tako teške operacije koju je jedva preživjela. Opet smo je objavile, opet se vlasnik javio, no ovaj puta nismo izašle u susret glede troškova. Zašto? Pogađate..
Nikada nismo odbili pomoći, zaista nikada, a oni koji su od nas tražili pomoć za veterinarski pregled/operaciju, dobili su je. Samo zauzvrat tražimo da poštujete dogovor i da prije svega brinete o maci kao o članu obitelj. Znamo da je teška situacija, pa i mi sami smo u ogromnom dugu, nitko od nas nema zalihe i ušteđevine, ali mace su nam dio obitelji i ako treba liječiti, pokriti troškove, za člana obitelji ništa nije teško. Zar ne?
Milka je ostala kod nas, 28.10. ima naručenu operaciju vađenja šipke iz čeljusti i nakon toga će tražiti dom u kojem će biti dio obitelji, mažena i pažena, a nećete je se odreći zbog 200, 300, 800, 1500 kuna troškova… Izuzetno je umiljata maca, dobro se slaže s drugim macama, negativna na sidu i leukemiju, cijepljena i očišćena od parazita. Molimo, ako možete pokriti njene dosadašnje troškove od 800 kuna da nam pomognete. Također, molimo vas da ovaj post ne ode u krivom smjeru, jer Milka treba što više podjela kako bi pronašla svoj novi dom.
Hvala vam na bilo kakvom obliku podrške, jer samo s vama i uz vašu pomoć možemo pomoći što većem broju maca.
 
Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: Milka