"Mačja ambulanta",  Novosti

Milka

Milka..
Oni koji nas prate od samih početaka, možda će je se i sjetiti. Već sam nekoliko dana u razmišljanju kako krenuti pisati post o njoj. Krenem pa stanem, jer ne želim izazvati ljutnju, bijes, kad njoj to ionako neće pomoći. Ovim postom želim da svi razmislimo/razmislite, prije nego udomite macu, psa, pticu, bilo koju životinju, da će možda, jednom u budućnosti ta životinja biti bolesna, ozlijeđena, stara i da će u tom trenu ona/on trebati vašu pomoć, kako financijsku, tako i moralnu- da budete uz nju/njega.
 
Pa krenimo od početka.. Milka je pronađena pred neke 4 godine, udarena, na vrlo prometnoj cesti, razvaljene čeljusti. Bila je noć, a nama je dežurni veterinar izašao na dežurstvo, zaprimio Milku, dao antišok terapiju i pokušao je stabilizirati. I uspio je, Milka je dočekala jutro..  Nakon stabilizacije dogovorena je osteosinteza čeljusti, a mi smo Milku objavili , ne nadajući se previše da će se vlasnik javiti. No, na naše iznenađenje vlasnik se pronašao, Milka je operirana na naš trošak, oporavljena i vraćena. Dogovoreno je bilo da će u skladu s mogućnostima vlasnik pokriti trošak operacije.. da.. I tako smo mi pomislili da priča ima happy end, te smo zaista bili sretni što je sve dogovoreno… da..
Vratimo se u 2020.- u .. Pred cca mjesec dana stiže dojava za macu koja se zadržava kod Međimurje plina, šmrca, drži glavu u stranu, teško jede. Izrazito umiljata, prilazi svima. Obećali smo provjeriti, te je pred desetak dana dovedena veterinaru. Stomatis, gingivitis, povraćala je.. Napravljen je pregled, krvna slika, fiv felv test i gle čuda, utvrđeno je da maca ima žicu u čeljusti koja je trebala biti izvađena dva mjeseca nakon operacije.. Kockice su došle na svoje mjesto, prepoznali smo Milku, a gomila tuge, razočaranja preplavila nas je. Zašto je Milka završila na drugom kraju grada, zašto žica nije izvađena na vrijeme, zašto Milka nije u kući nakon tako teške operacije koju je jedva preživjela. Opet smo je objavile, opet se vlasnik javio, no ovaj puta nismo izašle u susret glede troškova. Zašto? Pogađate..
Nikada nismo odbili pomoći, zaista nikada, a oni koji su od nas tražili pomoć za veterinarski pregled/operaciju, dobili su je. Samo zauzvrat tražimo da poštujete dogovor i da prije svega brinete o maci kao o članu obitelj. Znamo da je teška situacija, pa i mi sami smo u ogromnom dugu, nitko od nas nema zalihe i ušteđevine, ali mace su nam dio obitelji i ako treba liječiti, pokriti troškove, za člana obitelji ništa nije teško. Zar ne?
Milka je ostala kod nas, 28.10. ima naručenu operaciju vađenja šipke iz čeljusti i nakon toga će tražiti dom u kojem će biti dio obitelji, mažena i pažena, a nećete je se odreći zbog 200, 300, 800, 1500 kuna troškova… Izuzetno je umiljata maca, dobro se slaže s drugim macama, negativna na sidu i leukemiju, cijepljena i očišćena od parazita. Molimo, ako možete pokriti njene dosadašnje troškove od 800 kuna da nam pomognete. Također, molimo vas da ovaj post ne ode u krivom smjeru, jer Milka treba što više podjela kako bi pronašla svoj novi dom.
Hvala vam na bilo kakvom obliku podrške, jer samo s vama i uz vašu pomoć možemo pomoći što većem broju maca.
 
Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: Milka