Novosti

Oldie – nova spašena maca sa ulice! Donirajte za nju ili joj pružite dom!

Bok svima, ja sam Oldie! Nova sam u srcu ove udruge, nova ali svi su me divno prihvatili <3

Stalno su pričali mačić, mačić u lošem stanju kod Mettsa, mah..nisu imali pojma. 1. nisam dobro već neko vrijeme, a prije nikog nije bilo briga, a 2. ja nisam baš mačić! Ja sam mlada dama molim lijepo! Imam 8 mjeseci.

16730337_10211457463889125_1315251213718148467_n
Oldie na cesti

Samo su me tjerali i šutali, nisu htjeli imati posla sa mnom. Dok neki dan na mene nisu naletjele neke cure, jedna me zgrabila i odvezla doma na toplo <3 ali nisam ni tamo mogla ostati, ne znam zašto.

Pa su me odvezli teti koja je imala puno mačaka, mogla sam ih prebrojiti, 5,6,7..hm ili više? Ta teta je rekla da nema mjesta ni za iglu, i zamolila da ostanem kod njih na toplom, do jutra barem. No nisam :/ nije bilo opcija osim vratiti me natrag, pred hladan Metts.

Opet sam bila ljuta i tužna. Dvije tete su me vidjele i zovnule udrugu u pomoć, nitko nije došao. I onda sam se tolko razljutila da sam se sakrila iza kontejnera i rekla nek sad idu od kud su došli.

Čula sam da me nekoliko osoba tražilo, e pa baš me briga! Nisam htjela izaći. Neka je čak i došla kasno navečer, kiša je lijala i zvala me, hihihi e tako, kisni sad ti malo, mislila sam si 😉

No onda je svanulo jutro i ja gladna, sama i prehlađena morala sam otići do tog nesuđenog mi Mettsa, žicati hrane. A kad ono, ova kad me vidjela svisnula je skoro od sreće, zgrabila me, bacila na toplo, dala mi jesti i odma zvala udrugu? Ne znam, mislim da njih, da. Šok, još sam bila ljuta, al brzo me pustilo što da vam kažem 😀

I ubrzo su došli, neki dva, jedna me uzela, u krilo, ovaj drugi je vozio, nešto su pričali o terapiji, a tako je bilo toplo da sam počela dremuckati i presti i nije me bilo briga. Uživala sam u trenutku.

Samo sam odjednom završila na stolu i dobila pikice! Nešto su tamo pričali kak sam jadna, e pa čujte vi, nisam ja kriva što nisam imala prilike uljeIMG_7560pšati se! Uglavnom nešto me bocnulo, ali ubrzo sam se opet mazila pa mi je bilo okej.

I sad sam vam na toplom, imam ovaj kavezić, hrane, tetu koja me ljubi i mazi tako smrdljivu (mora da je luda, pomislih), ali da. Imam sve što do sad nisam nikad imala i predeeeem i predeeem beskrajno jer beskrajno sam zahvalna.

E sad čula sam tetu da je nabrajala: hrana, fiziološka, neke pikice, pregled kod veta, kapi neke? Ne znam, ali izgledala je zabrinuto.

Mislim da zbog novaca, zbog tog su svi ljudi zabrinuti, to sam naučila kod Mettsa.

Pa sam se raspitala i rekli su mi da je opet došao veterinarski račun od 8 i nešto tisuća kuna i da ga ne mogu platiti :/

Pa sam se osjećala krivo, jer sam ja na toplom, a novaca nema. Pa sam si mislila evo, javiti se tu, tako su mi šapnule mace preko vratiju, da napišem svoj život u par crta i zamolim vas za pomoć jer su rekli da su oni tako dobili fine konzerve. E pa sad šta ja znam, ali izgubiti ne mogu ništa jel’ ?

 

 

Ako možete pomoći evo vam uputa:

1. Donirajte kunice za veterinara!

Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
SWIFT(bic): P.BZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: Oldie

2. Pozovite svoje prijatelje da pomognu!

3. Postanite kum/a: http://sklonistedobrote.hr/postani-kum-ili-kuma/

4. Postanite Anđeo: http://sklonistedobrote.hr/i-ti-budi-andeo/

5. Donirajte hranu, lijekove, dezinficijense, dekice, igračke <3 – INBOX!

Više je načina, ali eto, odaberite jedan i pomozite 🙂

Hvala, vaša Oldie

 

Mi bismo htjeli samo skrenuti pozornost da je Oldie jedna od mnogih maca koje su vjerojatno neželjena legla neke nekastrirane kućne mice. Kastrirajte! Zašto je kastracija toliko bitna, osim zbog Oldie i takvih mica, pročitajte ovdje.

Ukoliko možete privremeno ili stalno pružiti dom macama javite nam se!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.