Novosti,  Odrasle mačke,  Udomi

Periklo

Čujte i počujte! Periklo TRAŽI DOM!

Frajer nam je bio na kastraciji i amputaciji repa (bio je strgan, rana tu nije prolazila, pa je odlučeno da se taj dio amputira). Odmah je i testiran na FIV i FeLV, negativan je. Rane su zacijelile, barem one fizičke, ovako se nepoznatih još boji na prvu, a strah iskazuje psiktanjem. No, jedno kad zadobijete njegovo povjerenje, onda se pretvara u ogromnu mazicu. ❤ Jako je uredan, ide na wc i trenutno se polako uklapa u društvo drugih maca i psa. Treba mu vremena za prilagodbu, sramežljiv je dečko, ali to nije razlog da ne dobije priliku, zar ne?

Pa ajmo, udomite Perikla ljudi! 
Plis sherajte


Dugo vam se nije javio dragi Periklo, no on je super, pravi macan, ranice su gotovo potpuno nestale, malo muku mučimo s jednom na repu, ali !!! Sutra nam ide na kastraciju i testiranje na fiv i felv. Držite mu fige da sve super prođe. A ujedno bi vas i zamolili za malecku pomoć oko troškova, za ovo treba 300 kn.

Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: Periklo

Ili možete nazvati naš humanitarni telefon ☎ 060 822 822.

Nakon oporavka od kastracije,nadamo se da će nam Periklo biti spreman za novi dom!

 

 

 

 

 

 


Samo da vam se i mi malo javimo! Izgledamo super, krzno mekano, rana gotovo više da i nema (najveća koja je bila na bedru je još tu, ali i to će ubrzo zacijeliti). Periklo je duša od mačka, strpljiv, dobar i strašljiv, imamo nekad filing da se prestraši nekakvog zvuka i neće dalje od gajbe. Dečko se podosta oporavio i uskoro će morati na kastraciju i da vidimo što ćemo sa repom (na jednom je dijeli potrgan). I onda, znate što onda? Onda će Periklo tražiti svoj dom. Oh, kako bi bilo lijepo da ga nađe što prije!

 

 

 

 

 

 

 

 


Da vas apdejtamo o Periklu.

Prije malo više od mjesec dana pokupili smo ga u dvorištu, poludivljeg i nesuradljivog sa ogromnim trulim i ucrvanim ranama po nogama i drugim dijelovima tijela. Naši veterinari više od 10 dana borili su se za njegov život, bio je kritično, ali uspjeli su! Tada smo ga preuzeli na kućnu njegu i bilo je tu puno izazova, ali polako i strpljivo uspjeli smo pronaći način kako mu dati terapiju, kako mu oprati, dezinficirati i namazati kremom rane, a onda kako su bolovi od traume jenjavali, tako je Periklo postao sve veća mazica. Jedan od najdivnijih trenutaka bio je kad se počeo oslanjati na stražnje noge i kad se ukazala šansa da ipak neće biti nepokretan! Iako, mi bi ga voljeli i takvog.Nismo se htjeli veseliti prerano, ali kako smo maknuli katerer i on je ipak mogao i bez njega mokriti, dalo nam je nade. Periklo danas hoda, još uvijek nespretno, ali hoda.

Možda je odrasli, crno bijeli, “obični” mačor, ali obožava one male i skupe, gourment paštetice, a kako je prošao pakao htjeli bi mu sad dati apsolutno sve što želi, ne buni se ni na miamor ili neke druge fancy (i skupe).

Ako možete pomoći, javite nam se ili uplatite koju kunu na naš račun, pa ćemo mi kupiti.

Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: PERIKLO

Ili možete nazvati naš humanitarni telefon 060 822 822, hvala!

 

 

 

 

 

 

 


Periklo i mi, ne najbolje.

Sve nam se komplicira sa njegovim dodatnim ozljedama, a Periklo je opet sve manje trpeljiv i sve nas više napada. Uspjeli smo ga barem djelomično odštopati i poveselili smo se i to mu je bilo veliko olakšanje, no trenutno je proces odštopavanja uzrokovao vrlo mekanu stolicu, a Periklo se neda oprati. Zbog rana, to je nedopustivo. Mislimo da će ga nažalost opet dočekati sedacija da ga okupamo, očistimo rane i nastavimo sa terapijama, nije lako. HITNO trebamo upijajuće podloške jer mu ih stalno moramo mijenjati i trošimo ih u velikim količinama.

 

 

 

 

 

 

 

 


Periklo se i dalje bori!

Voljeli bi napisati da je postao suradljiviji no nažalost to nije tako i naravno uvelike otežava situaciju. Ozlijede koje ima su teške, višestruki lom zdjelice, repa. Piški i dalje ružičasto (ajde nije više toliko krvavo kao prvih dana), a počeo je polako i jesti. Krvna mu je slika u kaosu, septičan je i sve glede njega je još uvijek jako neizvjesno. Periklo je mlad micek koji se izgleda ipak zavukao u auto jer po tijelu ima ozlijede koje nalikuju onima koje ostavi remen od motora, iako ne mora značiti da ga nije baš lupio auto. Za svaki pregled mora biti sediran, a mi se nadamo kako će ipak popustiti i počet surađivati… Od nedjelje je u stacionaru, napravljen je rtg, krvna slika.
Troškovi su već sad tu, pa nam svaka kuna znači puno.
Hvala

 

 

 

 

 

 

 

 


OPREZ – UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ!

Periklo je još s nama, borimo se svi skupa u nadi da će izgurati…situacija je neizvjesna, ozljede su teške, što smo vidjeli odmah, a definitivno nije išlo u prilog to što je čekao danima na pomoć. Ima višestruki teški lom zdjelice, unutarnje krvarenje, otvoreni prijelom (koji je bio ucrvljen), tkivo je već nekrotiziralo…u sepsi je… Iskreno, nismo baš optimistični, ne znamo. Jučer je malo pokazao interes za hranom što je pozitivno, još uvijek nije nimalo friendly i za svako hendlanje potrebna je sedacija što dodatno otežava situaciju.

Molimo vas, držite mu fige 🙏 šaljite mu pozitivne misli, male su šanse, ali izvukli smo i one sa manjima!

 

 

 

 

 

 


Nedjelja, ponedjeljak, bilo koji dan, ” cat mobile” je u pogonu. Samo što mi nemamo službeno vozilo, ali imamo propusnice, što se pokazalo izuzetno važnim u ova vremena.
Naše su dvije volonterke izašle na dojavu i našle ga sklupčanog uza zid jedne obiteljske kuće u Pušćinama. Trauma nije od danas, muhe su već napravile party, a o mirisu da ne pričamo. Odrasli, nekastrirani mačor je upravo kod našeg veterinara. Koliko su teške ozlijede još ne znamo, ali micek je borac i iako smo ga pokupili već pothlađenog, u šoku, nije baš bio frendli. No, vjerujem da u bolovima, pothlađeni, puni mijaza ni vi, ni ja, nebi bili oduševljeni.. Čini se da mu je stradao stražnji dio.

Ovo je novi trošak za nas, ali znate da nismo mogli okrenuti glavu.
Nema tog ručka, nema te nedjelje, nema tih financija koje bi nam stali na put da mu barem ne pokušamo pomoći.
Hvala svima koji će nam pomoći da pokrijemo trošak.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.