"Mačja ambulanta",  Novosti

Petrolka

Dobar dan svijete…
Malena Petrolka se samo želi pohvaliti da je jučer bila na skidanju konaca i da je sve prošlo kako treba. Rana je fino zarasla, ona nije pretjerano pokušavala skidati ovratnik, a teta ju je razmazila do bola i hranila je na žličicu..
Ako se sjećate, malecka nam je dojavljena pred nekih desetak dana, kada su je uočili djelatnici benzinske postaje Petrol u Svetom Križu. Kako je tamo dospjela, teško je reći, no noć je bila gadno kišovita, a ona mala i izbezumljena s ogromnim, nabreklim okom koje je doslovno izgledalo kao da će svakog trena eksplodirati..
Hvala našoj teti Jeleni koja se ponudila za smještaj, pa smo odmah ujutro otišli po curku, dogovorili operaciju i sve ostalo je povijest. Naši veterinari Petrolku su pokrpali, jedno oko je izvađeno, a da drugo mooožda malo vidi sjene, iako i to je upitno. No, uvjeravamo vas da to nju niti malo ne ometa u igri, akciji, ludovanju.. Toliko je draga, toliko željna pažnje i maženja da je to teško prenijet fotografijom. Kroz desetak dana čeka ju docjepljivanje i spremna je za svoje ljude.
Nemojte se bojati udomiti slijepu/slabovidnu macu, jer to su čudesna bića koja svoj hendikep niti ne dožive, već se oslone na druga osjetila.
 
Ako nam možete pomoći oko nje financijski, ili hranom, naš žiro prilažemo.
 
Udruga za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote”
IBAN:HR9623400091110790897
model : 00, ili 99, poziv na broj : datum uplate
paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
SWIFT(bic): PBZGHR2X
OPIS : Petrolka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OPREZ, fotografija bi vas mogla uznemiriti!
Jučer oko 21 zvoni telefon.. Kiša lije ko iz kabla.. Broj nepoznat.. Miran nije dobro… Javljam se s dozom opreza, jer nekako sumnjam da me netko zove da me pita kako sam.
Halo? Dobro večer, odgovara glas s druge strane. Trebamo vašu pomoć.. Dobili smo vaš broj… Priča poznata, scenarij više puta ispričan. Molim da ju sklone do jutra, jer eto niti smo svemogući, niti možemo biti na sto strana, niti smo imali smještaj.
Ujutro, prije posla , u tuzi za Miranom, idem po nju, jer mala je, boli ju, treba pomoć.
Da, mi svi radimo, ne u udruzi, već na svojim radnim mjestima..
Petrolka je ostavljena/ispala iz vozila došetala se do Petrola u Svetom Križu. Kako je tamo dospjela, manje bitno. Njena mama opet će na svijet donjet bolesne mačiće, jednako bolesne kao i Petrolka, jer netko ne želi shvatiti što radi i kakvu bol nanosi tim nedužnim bićima. Oko je ogromno i imate osjećaj da će svakog trena eksplodirati. Jel se ovo moglo spriječiti? Naravno. No, sad je kasno. Malecku čeka operacija, a mi opet molimo pomoć jer troškovi se bolno gomilaju, a mi nismo mogli okrenuti glavu.
Hvala teti Jeleni koja će Petrolku smjestiti do udomljenja.