"Mačja ambulanta",  Novosti

Rafo

I za kraj današnjeg dana upoznati ćemo vas sa Rafom. 🖤
Rafo nam je stigao jedne vesele nedjelje iz Vratišinca na dežurstvo, nalaznici nisu mogli osigurati smještaj, ali odvezli su ga veterinaru i tamo ostavili. Pregledan je, dobio je terapiju, ustanovljeno je da osim što je strahovito zapušten i treba brigu i njegu (i terapiju jasno), mačak nije životno ugrožen, te ga moramo preuzeti sutradan iz stacionara.
I nas par objavljivalo je, pisalo, molilo…ali Rafo nije otopio ničije srce.
Dok se opet nas nekolicina volontera krcatih mačkama u našim domovima nije požrtvovala i za ovu dušicu, ispreslagali smo sve opcije i u dogovoru dvije tete čuvalice Rafo je sad dio naše ekipe (kod jedne tete na liječenju, kod druge će čekati domek)!
Dijagnoza? Apsolutni nemar njegovih dosadašnjih vlasnika. Iako vrlo rijetka u mačaka, kad vam životinja vrlo vjerojatno ne dobije baš ni jednom ampulicu protiv parazita, lunja po vani (nekastrirana) i preživljava, tada postoji šansa da pokupi i šugu. Osim kožne šuge, nakalemile su se i sekundarne bakterijske infekcije, a kako je izgubio oko nikada nećemo saznati i ne znamo želimo li uopće znati.
Šugica Rafo ogromna je maza, traži pažnju i toplinu, želi se maziti do bola, a zadovoljstvo koje je pokazao nakon kupanja, micanja krasti i grijane dekice koja ga je dočekala u njegovom kavezu, ne možemo vam ni opisati. Toliko malo za sreću treba.
Dugovi su nam se vrtoglavo popeli blizu 70 000 kn i iako nam novac nikada neće biti presudan da spasimo mačji život, morate nas razumijeti da se računi moraju platiti.
Rafo ovim putem poziva sve vas koji ste ovdje na stranici i pratite nas, podržavate nas, da izdvojite koju kunu, 5, 10, stvarno nije bitno i pomognete nam u zbrinjavanju i liječenju maca sa ulica, a konkretno i “šugavog” Rafe.
 
Donacije možete uplatiti na:
Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: sklonistedobrote@gmail.com
Opis: RAFO
 
Ili možete nazvati naš humanitarni telefon ☎ 060 822 822.
Hvala puno svima!