Akcije,  Novosti

Velika akcija u BAZI za mace 31.01. od 9-18 h! Skupljamo hranu, dekice, donacije za veterinara! Dođite i osvojite Origami Cat! :)

 

1. ovogodišnja AKCIJA skupljanja hrane i potrepština za napuštene mace! 

U subotu 31.01.2015. godine od 9-18 h organiziramo veliku akciju skupljanja hrane, pijeska, dekica, transportera, igračaka i svih ostalih potrepština za napuštene mace! Akcija će se provesti u caffe baru “Baza” na adresi Zrinski-Frankopanska bb, Čakovec. 

Trenutno na skrbi imamo 29 mačaka, od kojih je 8 bolesno, a 5 ženkica mora skupiti kunice za sterilizaciju. Naše dugovanje prema veterinarskoj ambulanti Bioinstitut i dalje je poveće, a trenutno iznosi više od 6.000,00kn.

Osim mačaka na našoj skrbi ove smo godine opet krenuli sa projektom “Uhvati – Steriliziraj – Vrati” gdje nam je cilj kastrirati sve slobodnoživuće mace, i ženke i mužjake.

Tim projektom drastično bi smanjili broj mačića koji na svijet dolaze u potpuno neadekvatnim uvjetima gdje nemaju nikakav dodir sa ljudima, a ukoliko se na vrijeme ne uhvati i socijalizira postaju slobodnoživuče mačke koje i dalje doprinose hiperpolulaciji mačaka.

Kako bismo ostvarili cilj projekta “Uhvati – Steriliziraj – Vrati” –       TREBAMO VAŠU POMOĆ! 

Velikim dijelom osigurana su nam sredstva za pokrivanje veterinarskih troškova u ovom projektu od strane Grada Čakovca te smo jako ponosni što je naš grad otvorio oči i shvatio ozbiljnost ove situacije te nam je omogućio humano i efikasno rješiti problem prevelike populacije mačaka.

Sredstva poput hrane, pijeska, kaveza, ampula protiv nametnika te jedan dio veterinarskih troškova nisu osigurana od strane grada.

Osim skupljanja donacija za mace, iskoristit ćemo ovu priliku da proslavimo 2. rođendan udruge! 🙂 Udruga je osnovana 23.01.2013. godine, a više o nama pročitajte ovdje.

 

Naš CILJ je tijekom ove akcije skupiti:

ZA PROJEKT “UHVATI -STERILIZIRAJ- VRATI” : 5 kg suhe hrane, 10 L (kg) pijeska, 20 konzervica od 400 grama. 

Za mace na SKRBI udruge: 5 kg suhe hrane, 20 L (kg) pijeska, pokloniti 193 ORIGAMI mačaka u zamjenu za donaciju od 5 kn. 

Origami mace simboliziraju 193 napuštene mačke koje smo mi u jednom trenutku našeg rada sklonili sa ulice i osigurali im privremeni ili stalni dom, ali svakako osigurali sve što je potrebno da jedna maca bude mačja kraljica. 

Pomozite nam da nastavimo tim koracima, da u 2015. spasimo još više nedužnih mačaka, posebice onih ozljeđenih i bolesnih. Budite trag na njihovom srcu, budite jedan dio kotačića dobrote. 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.