Mlade mačke,  Novosti,  Udomi

Wally

Wally je mlada damica koja je preživjela tešku respiratornu infekciju kao beba, a pozitivna je i na mačju leukemiju (FeLV). Prije nego li je odmah otpišete, molim vas razmislite da i felvovci zaslužuju svoj dom.🖤
Ova crna ljepotica najboljeg je karaktera ikad! Maza nad mazama, pomalo pričalica, dijeli puse na sve strane, zavali se u krilo, nosa se u naručju, skače na leđa, na rame, ko’ papigica. 🙂 Zaigrana je, vesela, sretna i zdrava maca. To sto ima FeLV znači par vrlo bitnih stvari:
✅mora ili biti jedina maca, maca sa drugom felv+ macom (npr. njenim bracom) ili sa macom koja je cijepljena protiv felv-a;
✅ kvalitetna hrana i prevencija (antiparazitici i cjepivo za zarazne) su bitni za sve mace, no kod felvovaca nema zaboravljanja i preskakanja;
✅bitno je promptno reagirati na bilo koji znak bolesti – i vrlo je bitno da imate podršku veterinara u tome!
✅ne želimo biti pesimisti, ali FeLV+ mace ipak imaju kraći životni vijek, nego li one negativne. No to ne znači da narednih 3, 5 ili koliko već godina ne mogu živjeti sretno u svoj zauvijek domu.
Pa eto ako je niste odmah otpisali zbog leukemije, javite nam se. Ono što bi mi jako jako htjeli (osim udomljenja jel) je da ih stavimo na MAČJI INTERFERON kako bismo im maksimalno povećali kvalitetu života. Trenutno ga nema za nabaviti, ali cijena mu je vrtoglavo visoka ionako, pa imamo “vremena” probati skupiti kunice.
 
Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: INTERFERON
 
Ili možete nazvati naš humanitarni telefon ☎ 060 822 822

W ekipa nam je na skrb stigla prošlo ljeto. Borili smo se za njih da prodišu od strašne, kronične infekcije gornjih respiratornih puteva.. borili smo se tjednima i konačno mjesecima nakon silnih terapija, bili su dobro! No…to je relativno kratko trajalo. Ubrzo su opet završili na kuri antibiotika, pa nikako na zelenu granu. Iako su oni ovako bili super, apetit super, oni aktivni, al šmrckanje i šmrkljići u nosićima nikako da stanu. Inače, to je kod takvih infekcija i mačića vrlo česti problem, imunitet im je i inače slab… no nedavno nas je napustila Winonica, curkica s najmanje problema i posljedica respiratornih problema. U roku od 24 h se ugasila, ništa nismo mogli napraviti. A tijekom pokušaja da je spasimo napravili smo detaljniju dijagnostiku. Ekipica je ispala FeLV pozitivna. Pozitivna na mačju leukemiju.
Nakon prvotnog šoka, skulirali smo se, moramo radi njih. Winnone više nema, strašno nam je žao, no Wally i Wish su još s nama i iako FeLV + mi ih nedamo samo tako! Sad su opet trenutno na antibiotiku (jer šmrckaju, ništa strašno), dobivaju AnimaStrath i druge multivitaminske suplemente, kvalitetnu hranu i uskoro ih čeka kastracija. Ono što bi mi jako jako htjeli je da ih stavimo na MAČJI INTERFERON kako bismo im maksimalno povećali kvalitetu života. Trenutno ga nema za nabaviti, ali cijena mu je vrtoglavo visoka ionako, pa imamo “vremena” probati skupiti kunice.
Liječenje i dijagnostika za Winnonu koštala nas je oko 500 kn (krvne pretrage, testovi, stacionar, lijekovi) pa ajmo krenuti od toga 🙏
 
Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: Wally
 
Ili možete nazvati naš humanitarni telefon ☎ 060 822 822 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bok, bok, bok!

Tu sam, dobro sam, papam ko velika (sama, aha!), rastem, više nisam malo pothranjeno bolesno mače, van sam životne opasnosti, upitno je samo moje jedno okeco, ali ništa zato, imam drugo, a i da nemam, imam veliko srce. ❤ Čula sam da je to dovoljno! Najaviti ću vam sad još nešto, moj braco Wish, on je bio najmanji, najlošije, najslabije i dugo nije htio papati. Tete su ga morale šopati skoro svakih sat vremena, padale su s nogu i izmjenjivale se s njim nebi li si bar malo olakšale. Sad braco konačno JEDE, još uvijek na špricu jer mu njuh baš ne radi, ali eiii! koji napredak! Uskoro će se i on sam javiti. Svi smo samo sretni jer ga nismo izgubili!

Ukratko – ako imate nekakve kapi ili kremice za oči, antibiotske, mi se bilježimo, hvala! Pusa,bok!