"Mačja ambulanta",  Novosti

Worm

Osim što nam je inbox pretrpan dojavama o pronađenim mačićima, pa se pitamo gdje su teoretičari koji tvrde da će mačke izumrijeti zbog kastracije, povremeno stigne dojava i za odrasle, uglavnom teško bolesne mace.

Tako smo saznali i za njega. Dovukao se do dvorišta jedne obitelji u Nedelišću jer to je bilo zadnje što je mogao. Srećom, oni nisu samo odmahnuli rukom, jer koga briga, već su kontaktirali nas u nadi da možemo pomoći. A mi, ko mi.. Nećeš gledat mačku koja pati, bez obzira na brdo problema, neplaćenih računa, nedostatka prostora, već ideš glavom kroz zid – odvezite ga u našu ambulantu.

Dobio je ime Worm i strašno je loše. Ono što smo imali prilike vidjeti na njemu, nebi poželjeli ni najgorem neprijatelju. Proljev koji danima teče iz njega, gnoj iz usta, očiju, slabost, dehidracija, sve je to privuklo muhe koje su položile svoja jajašca. Crvi, odvratno puno crva, bušilo je rupe oko anusa, zavlačili se pod dlaku, kožu, mizali na sve strane. Ogromno hvala našem dežurnom veterinaru dr.Hrastiću, tehničarki Ivi, koji su jučer dali sve od sebe da ga očistimo, dali sve od sebe da mu pomognu. Dobio je svu moguću terapiju, hranimo ga na špricu, ali jako je loše. Iako i dalje diže glavu, pokušava se podići na noge, a temperatura mu se stabilizirala. Krvna slika i biokemija – loše. Udaren nije, tako da je ovo stanje u kojem je sad, moguće zbog više toga, a jedan od uzročnika je možda i FeLV. Testova trenutno nema, pa nismo radili, ali liječenje bi ionako išlo istim putem.
Worm je bio nečiji mačak, jer je pitom, jer se da maziti. Iako potpuno iscrpljen, gleda vas svojim upalim očima, a vi se nadate da ipak ima šanse, makar 1 %. Naša volonterka ga dnevno obilazi, a mi se nadamo da će Worm ipak još malo poživjeti. Troškovi za njega su već sad oko 700,00 kuna. Ako netko može pomoći, molimo vas za koju kunu.

PS – Prepoznaje li netko svojeg nekastriranog mačora? Pronađen je u Nedelišću.

Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis:Worm