Akcije,  Novosti

Ili žmiriš ili si za KASTRACIJU!

Nećemo se ispričati ni za jednu fotku koju ćete pogledati u našem albumu i na plakatima jer mi njih uživo gledamo svaki dan! Vrijeme je da i vi otvorite svoje oči i vidite isto ono što i mi – da je vrijeme da se nešto poduzme kako bi se sva ova bol i patnja smanjili! A ako vas ove fotografije ne diraju, onda vam treba liječnik!

Dosadilo nam je da smo u manjini jer znamo da nismo. Znamo da nas ima, samo što vječito šutimo zato što nemamo vremena jer smo prezauzeti zbrinjavanjem potomaka životinja koje skrbnici nisu kastrirali. Znamo da nas ima dovoljno da prodrmamo stvari u ovoj državi i da ih postavimo onako kako je potrebno da bismo zaštitili najslabije!

Izašao je novi Zakon o zaštiti životinja i on je prepustio svim gradovima i općinama jednu odličnu mogućnost – da propišu obaveznu trajnu sterilizaciju! Neki gradovi i općine već su to učinili i sada je vrijeme da nam se pridružite i budete glasni, najglasniji! Jer dok žmirite i ostavljate nas i njih same u uličicama, šumama i azilima ništa se neće promijeniti! Snosit ćete svoj dio odgovornosti za svaku ovakvu sliku! Kastracija uistinu spašava živote!

Znate li uopće koliko ih je trenutačno po ulicama, po azilima, po lancima i u uvjetima koje nikome ne biste poželjeli? Ne znate! Jer ne postoje statistike! Ne znate jer ih je toliko da više nitko ne broji! Jer urbanizirali smo pse i mačke i onda dopustili da ih se baca po kontejnerima, utapa, iživljava na njima kao da su samo stvari. Majke, očevi, djeca. To su oni.

Stotine nesretnih naspram jednog privilegiranog. Zar zaista želite takav svijet? Preuzmite odgovornost jer ‘prirodno’ više ne postoji. Prirodno je postalo da svaka hrvatska udruga ima stotine ovakvih slika i da radimo dok se ne potrošimo. I premda je velik, još uvijek je premali broj onih koje spasimo. Nemojte držati nekastriranog psa ili mačku (bilo mušku ili žensku) kada niti ne želite da ima potomstvo. Kastracijom sprječavate patnju životinja, a i nastanak raznih bolesti.

Ujedinimo se i zatražimo od svojih gradova i općina propisivanje obavezne trajne sterilizacije! Pišite svojim gradovima i općinama, pošaljite im ove fotografije. Objasnite im! Vi ste glas iza svake ove slike!

Vičite onoliko glasno koliko vrište psi i mačke iz ovih slika, svi oni bezimeni, nikad blagoslovljeni za nježan dodir i život dostojan svakog živog bića! Jer – ili žmirite ili ste za kastraciju!

 

Zagreb: Udruga Prava šapa lipanj 2017. – Rođen na uličnom hranilištu, oči uništene herpes-virusom koji mu je prenijela bolesna mama.
Čakovec: Udruga Prijatelji siječanj 2017. – Kujica vani na ledenoj zemlji i mrazu rodila je u ovoj kutiji devet štenaca – petero je bilo mrtvo po dolasku volontera, a tri je umrlo taj dan u skloništu. Samo jedna curica je preživjela.
Kutina: Udruga Faun studeni 2017. – Mama i osam beba izvađeni iz kontejnera. Mama i jedno štene još uvijek čekaju dom; na brizi udruge Faun.
Osijek: Udruga Pobjede kolovoz 2017. – Osam štenaca starih dva dana pronađeno je u vrećici u kanalu uz cestu. Crvi izlaze iz svih tjelesnih otvora, nijedno nije preživjelo.
Zagreb: Udruga S.O.S. Cat ožujak 2017. – Umrla je od posljedica udarca automobila i infestacije crvima. Danima je ležala uz cestu dok Udruga nije bila pozvana.
Rijeka: Udruga Vis Vitalis – Ostavljeno sedmero mačića. Dehidrirani, izgladnjeli i s teškim infekcijama očiju.  Samo dvoje je preživjelo. Slijepi su.
Varaždin: Udruga Spas Samo u 2017. Udruga je primila 250 štenaca na svoju skrb! U trenutku pronalaska štenaca s fotografije, dvoje njih bilo je živo, a jedan mrtav.
Zagreb: Udruga Futura   Slučaj kujice koja je porodila 12 štenaca uz rub ceste. Pet dana ležali su uz cestu. Petero nije preživjelo zbog infektivne upale pluća kao posljedice bakterije koju su dobili zbog poroda na ulici.
Vinkovci: Udruga Rocco svibanj 2017. – Lui, štene staro tri mjeseca, spašeno iz sela u blizini Vinkovaca. Pronađen je u teškom stanju, s višestrukim frakturama, nagnječenjima, oguljene kože. Dugotrajno je liječen i u dva navrata je operiran. Preživio je i još uvijek je na skrbi kod volonterke i traži dom.
Koprivnica: Udruga Sudeuropaische Tierhilfe 2017. – Štenci, stari jedan dan, bačeni u potok. Pronađeni slučajno i predani Udruzi na skrb polumrtvi i ucrvani. Od njih osam, samo je dvoje preživjelih.
Zagreb: Udruga Animalex kolovoz 2017. – Prema izjavi „vlasnice”, kujica je rodila 13 štenaca od kojih je osam bilo mrtvo. Nakon četiri dana ona kontaktira udrugu Animalex i četvero štenaca prevezeno je u veterinarsku ambulantu. Svi štenci eutanazirani jer su ih crvi žive jeli. Kujica umire. Veterinarskom obradom utvrđeno je da su svi umrli zbog posljedica uvjeta u kojima se kujica porađala.
Slavonski Brod: Udruga Veselo dvorište listopad 2017. – Udruga izlazi zbog dojave da je psa udario auto. Pri njihovu dolasku i na njihove oči još jedan auto prelazi preko trudne kujice. Nijedan auto nije se zaustavio. I kujica i štenci u njoj mrtvi su.
Hrvatska stvarnost: nije važno gdje u Hrvatskoj, ovako je svugdje. U petak: „Krv na ustima. Čini mi se da je auto. I nadam se da je odmah umro. Tražila sam ga danima po selu. Bio je s kujom u tjeranju. Nju smo našli, s nama je, ali njega više nisam vidjela. I evo… danas ga nađem…”
Čakovec: Udruga Prijatelji siječanj 2017. – Izbačena kujica u tjeranju, s tumorima mliječnih žlijezda i hernijom, istrošenih zuba od glodanja svega i svačega. Psihološko stanje: strah, nezainteresiranost za okolinu.
Zagreb: Udruga Merida ožujak 2017. – Petomjesečna Fani. Udarac sjekirom, pretučena i izbačena. Preživjela je teške fizičke i emotivne traume. Danas je socijalizirana i na skrbi udruge Merida. Traži dom.
Našice: Udruga Farmica prosinac 2017. (Badnjak) – Pronađeni u otvorenoj kutiji u kanalu. Ledeni. U agoniji. Nakon dva sata grijanja pod lampama i sve moguće pomoći, sedam ih je ostalo živih, a dvoje je umrlo.
Zagreb: Udruga Noina Arka siječanj 2017. – Na ulici pronađena kujica s prolapsom maternice. Prolaps maternice je ispadanje maternice zbog poroda.
Zagreb: Udruga Prava šapa veljača 2017. – Tumori na sisama uzrokovani konstantnim bacanjem/ubijanjem mačića i nebrojenim mastitisima.
Dubrovnik: Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik kolovoz 2017. – Mački prilikom poroda ispao dio maternice. Zahvaljujući intervenciji Društva, maca je spašena, kao i mačići. Mjesto događanja: ulica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zagreb: Udruga Hrabre njuške 2017. – Mače starosti tri mjeseca izbačeno je u centru Zagreba. Umro je na putu k veterinaru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udruge koje sudjeluju u kampanji:

Udruga Prava šapa iz Zagreba, ZEU Prijatelji životinja i prirode iz Čakovca, Udruga Pobjede iz Osijeka, Društvo prijatelja životinja Faun iz Kutine, Udruga Farmica iz Našica, Udruga za pomoć životinjama Smiješak za dom iz Zagreba,Udruga 9 života iz Osijeka, Udruga Vis Vitalis iz Rijeke, Udruga Hrabre njuške iz Zagreba, Udruga Veselo dvorište iz Slavonskog Broda, Udruga Merida iz Zagreba, Udruga Animalex iz Zagreba, Udruga Sklonište dobrote iz Čakovca, Udruga druga Südeuropäische Tierhilfe iz, Udruga S.O.S. Cat iz Zagreba, Udruga Noina Arka iz Zagreba, Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik, Udruga Rocco iz Vinkovaca, Udruga Futura daj šapu iz Zagreba, Udruga Spas iz Varaždina, Prijatelji životinja iz Zagreba, SOS za mace iz Zagreba.