Novosti,  Volontiranje

Javni poziv i edukacija za volontere/ke iz cijele Hrvatske

Fotografi, prevoditelji, vozači, administratori, tete/stričeki čuvalice, voditelji/ce javnih akcija, volonteri/ke za javne akcije, voditelji/ce Facebook aukcija, tim za brigu o mačkama i njihovom privremenom boravištu – pozivamo vas da nađete svoje mjesto u našem timu.

 

Detaljan opis svakog volonterskog mjesta molimo pročitajte ovdje.

 1. Koordinator/ica javnih akcija
 2. Volonter/ka za javne akcije
 3. Tim za održavanje boravišnog prostora mačkama na skrbi Udruge u Čakovcu
 4. Vozač/ica na veterinarske terapije
 5. Voditelj/ica akcija sakupljanja hrane za mačke
 6. Tim za Facebook aukcije za udrugu “Sklonište dobrote”
 7. Fotograf/kinja mačaka za udomljavanje
 8. Voditelj/ica oglasa na oglasnicima
 9. Spisatelj/ica oglasa za udomljavanje mačaka
 10.  Tim za druženje s mačkama
 11. Teta čuvalica/Striček čuvalica
 12. Prevoditelj/ica na engleski jezik
 13. Prevoditelj/ica na njemački jezik
 14. Administrator/ica

Bez obzira da li ste već volontirali ili niste, koliko imate godina i/ili radnog iskustva ili pak upravo suprotno – želite steći radno iskustvo kako bi u budućnosti lakše dobili posao – javite nam se jer upravo vas trebamo!

Svi prijavljeni volonteri/ke dobiti će volontersku knjižicu u koje ćemo im nadalje upisivati volonterske sate. Za posebno istaknute volontere/ke postoji mogućnost dobivanja preporuke (za posao, stipendije i sl.) kao i Potvrde o stečenim kompetencijama kroz volontiranje.

Trenutno mali, ali izuzetno aktivan tim udruge “Sklonište dobrote” zaraziti će vas entuzijazmom i osigurati vam pozitivno iskustvo volontiranja. Za sve volonterske aktivnosti možete računati na pomoć iskusnih mentorica, kako bi udomili što više napuštenih mačaka, ali i osvijestili ljude o potrebi sterilizacije i humanog zbrinjavanja neželjenih mačaka. Smatramo da zajedno možemo napraviti velike stvari – bez obzira da li ćete direktno volontirati sa macama ili ne, jer svaki volonter/ka čini važan dio u našem kotačiću dobrote.

Iako bi bilo poželjno da su neki volonteri/ke blizu Čakovca kako bi mogli direktno raditi sa macama, za većinu je to nebitno i možete aktivno volontirati u udobnosti svog doma sa svog računala iz bilo kojeg dijela Hrvatske (ili Svijeta 🙂 ). Također, veliki dio volonterskih mjesta ne uključuje direktni rad s mačkama, pa ako imate alergiju na mačju dlaku – nemate brige, jer možete volontirati online i primjerice voditi aukcije.

Mogućnosti je mnogo, a potrebna je samo vaša dobra volja. Sve ostalo ćemo osigurati mi! 🙂  

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)