Novosti

Mace trebaju POMOĆ, gori im pod šapicama 🆘️❗🐾

Nakon što smo odveli jadnička od jutra u ambulantu, nas četvero, rastrgane po cijelom Međimurju pokušavamo ugasiti požare. Požare nonšalantnih, neukih i/ili bezosjećajnih ljudi.
Ne mogu ni pobrojati koliko je dojava danas (samo danas!!!) pristiglo. Od njega (vidi objavu od jutra), do 4 mačića ostavljenih kod čakovečke bolnice, do dudaša starih dan dva ostavljenih u ambulanti, do mačića s upaljenim očima na prometnici, do toga da nam je za kraj dana netko volonterki koja skrbi o dvoznamenkastom broju mačaka, preko ograde u dvorište ubacio malog mačića….ima još.
 
No, sad ću ovaj tren iskoristiti mjesto na stranici za ove mačke sa slika. Pa vas molim da DIJELITE i POMOGNETE jer su one prepuštene apsolutno same sebi.
 
 
5 odraslih mačaka, 3 ženke, 2 mužjaka i 12 mačića (dvanaest!!!).
Žive u jednoj maloj vanjskoj prostoriji, žena ih hrani sa kruhom u vodi ili mlijeku, uglavnom. Obavljaju nuždu po podu, novinama i hodaju po tome i preko toga. Muhe samo oblijeću i čekaju gdje da polože jajašca, pa da ih žive počnu jesti crvi. Žena nema novaca za sebe, a kamo li za 17 mačaka, živi u trošnoj kućici, skromno i kao većina, jedva spaja kraj s krajem.
 
KASTRACIJOM PRVE MAČKE, TRIKOLORKE SA SLIKE I DO OVOGA NEBI NIKADA NI DOŠLO!!!
 
Jedna ženka, jedna!!! U vrlo kratkom periodu, sada je tu 17 mačaka, sve su njeni potomci i potomci njenih kćeri.
Nažalost, nitko ne razmišlja dalje od danas. Sva ova patnja, neimaština, tuga mogla se spriječiti da se samo kastrirala jedna maca. Ona bi živjela skromno, ali vjerujemo da bi imala osnovno, barem adekvatniju hranu.
 
Najveći trošak tada bi bila ta kastracija jedne ženkice, bez popusta naše udruge, cca 350 – 450 kn, ovisno o ambulanti.
SADA ĆE TROŠAK GAŠENJA POŽARA I SPAŠAVANJA OVIH MAČAKA BITI U TISUĆAMA I TISUĆAMA KUNA!!! – i ako mi nećemo, nitko drugi ne može / ne želi. A nama je žao mačaka.
Već sutra ujutro sve 3 ženke idu na kastraciju i neizmjerno hvala našim veterinarima što su toliko snizili cijenu da će nas to sad koštati “samo” 600 kn, na DUG.
Ostati će dva dečka koja nisu takva “hića” jer ne mogu imati potomstvo, pa se nadamo da neće stradati u lunjanju dok mi ne skupimo donacije za sve, pa tada i za njihove kastracije (300 kn).
Osim tih 600 kn koje PODHITNO moramo skupiti jer samo tonemo u dugovanja, TREBAMO BILO KAKVU MAČJU HRANU, samo da im osiguramo koliko toliko kvalitetniji obrok. Mi nemamo ništa, doslovno kako uplatite 50 kn odemo i kupimo par paštetica i nadamo se da će trajati dovoljno do druge donacije. Gledamo u vreće suhe hrane i nadamo se da će što dulje potrajati. NEMAMO NIŠTA da odvojimo u ovom trenu i podijelimo ovim siročićima 😔💔
Većina mačića je u proljevu i dosta njih ima upaljene oči. TREBAMO POMOĆ u plaćanju veterinarskih troškova liječenja tih beba, tobrex kapi, masti, fiziološke otopine, komprese, antiparazitike, probiotike…nakupiti će se trošak svega, 500-1000 kn uz maksimalne popuste i naše načine štednje. 12 mačića zahtjeva promptnu, intenzivnu i kvalitetnu skrb ako ih želimo spasiti.
Ako želimo prevenirati bolesti, koje su vrlo česte u ovakvih uvjetima, na malom prostoru, sa velikim brojem mačaka, moramo cijepiti barem mačiće, a poželjno i odrasle, barem jednom. Sve mačiće potrebno je docijepiti za 3 tjedna. S popustom za nas, to je trošak od 1500 – 2000 kn.
 
Kako vi možete pomoći?
 
1. Donirajte hranu – bilo kakvu. Možete nam naručiti, kupiti i donijeti ili ostaviti u ZOO CITYU, javite nam se u inbox za detalje.
2. Donirajte za kastracije, lijekove, cjepiva 🆘️
Račun za donacije je:
Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
Paypal: sklonistedobrote@gmail.com
Opis: MACE NISTE SAME
3. Udomite mačiće koji su koliko toliko u dobrom stanju i pružite im uvjete i skrb kakvu zaslužuju imati ravnopravni članovi obitelji, kakvi bi oni trebali biti 🏡
☝️ cilj nam je udomiti ove mačiće kvalitetno, dobrim udomiteljima u adekvatne uvjete jer u suprotnom nismo nikome pomogli, a ponajmanje njima.
 
4. Ukoliko se nalazite u Međimurju i imate mogućnosti postati privremeni udomitelj za jednog, dva, tri mačića – javite nam se u INBOX.
I ljudi molimo vas, nemojte dopuštati da dođe do ovoga. Kastrirajte svoje mace, kastrirajte mace koje hranite, pomozite susjedima, prijateljima i kolegama, ako u tom trenu ne mogu sami. Budite odgovorni i kastrirajte.