Novosti

Napuštene mace trebaju pomoć dobrih ljudi!

Došli smo pred zid. Zbog dugova za liječenje napuštenih i bolesnih maca o kojima brinemo, uskraćene su nam daljnje veterinarske usluge i nemamo se kome obratiti za pomoć osim dobrim ljudima koji vole životinje i mogu izdvojiti pa makar i pet kuna da nam pomognu. Napuštene mačke zbrinjavama prvenstveno sa ulica Međimurske i Varaždinske županije, ali i šire ukoliko imamo mogućnosti.

Mladi smo, ljubitelji životinja i imamo veliko srce za pomoć macama koje su bačene u vrećicama, kutijama,  pokraj cesta, u šume i na druge okrutne načine, ali nemamo dostatnu financijsku potporu. Sve troškove za liječenje i hranu pokrivamo isključivo iz donacija, ali one nisu dovoljne.

Tako nam se dug za liječenje napuštenih mačaka popeo na 20.000 kuna. UFotografija 1koliko se taj dug ne podmiri, postojeće bolesne mačke, ali i sve buduće koje ćemo pronaći, čeka teška patnja uz najgori završetak.

Napuštenih maca je sve više, posebno u ovom proljetno ljetnom razdoblju. Nalazimo ih u groznim stanjima i jednostavno ne možemo okrenuti glavu. Neke mace trebaju dugotrajno liječenje, neke su ostavljene stare svega nekolika tjedana na smetlištima i treba ih othraniti, očistiti od nametnika koji ih izjedaju iznutra, cijepiti protiv smrtonosnih bolesti, a to sve košta. Osjećamo se bespomoćno, jer želimo pomoći svim životinjama koje trebaju pomoć, ali ne možemo to sami.

Teško nam je gledati te bolesne mace koje su kod nas, malene dudaše stare svega nekoliko dana kojima treba skrb, a nećemo im moći pomoći. Veterinari s kojima radimo su predivni ljudi koji su nam nebrojeno puta priskočili u pomoć i shvaćamo da njihove usluge koštaju i da se dug ne smije gomilati u nedogled. Želimo biti fer prema njima i podmiriti sve dugove te otvoriti ponovno mogućnost da se svim napuštenim životinjama pomogne.

Udruga sve donacije vodi transparentno, sve uplate, troškovi i donacije u hrani mogu se vidjeti na našoj Facebook stranici. Svi volonteri rade bez ikakve naknade i svaka primljena kuna ide za mace. U dvije godine koliko postoji Sklonište dobrote zbrinuli smo 277 mačaka i udomili više od 100. Trenutno na skrbi imamo 60 mačaka, 31 mačića i 29 odraslih. Među njima su i teško bolesne mace Fleky, Pumba, Window, Destiny i Mishko za koje smo posebno zabrinuti.

 

Stoga apeliramo na građane da odvojite makar nekoliko sitnih kuna i pomognete nam da mi možemo pomoći napuštenim, odbačenim i ranjenim životinjama.

 

Ukoliko želite pomoći donacijom i biti dio kotačića dobrote, to možete uplatom na žiro račun HR0424020061100648383 sa naznakom “veterinar”.

 

Više o udruzi Sklonište dobrote potražite na www.sklonistedobrote.hr.

 

Kontakt:

Udruga Sklonište dobrote, Barbara Jagec

Telefon: 095 / 614 – 5976

E-mail: udrugasklonistedobrote@gmail.com

 

NA FOTOGRAFIJAMA:  mačići stari svega nekoliko dana ostavljeni u kutiji

Opis: Dani i još 3 mačića nađena su u kutiji pokraj brze ceste u mjestu Strahoninec. Okrutno su izbačeni netom nakon što su došli na svijet. Volonterka udruge hranila ih je svaka 2-3 sata i po danu i po noći sve do četvrtog tjedna kad nisu naučili samostalno jesti. Borili su se za njihove živote i izborili se, skoro svi mačići su preživjeli, ali razne vitaminske paste za dizanje imuniteta, probiotici i ostali pripravci potrebni da se održe ovako maleni životi poprilično su skupi. Za mačićima su ostali veterinarski dugovi, a volonteri se boje što će biti sa novim mačjim bebama koje će biti pronađene. Trenutno Udruga na skrbi ima 30 mačića.

DSC_4816

 

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)