Novosti,  Odrasle mačke,  Udomi

Zima

Traži dom ova naša ljepotuška Zima
Naime, prije nego nam napišete ja bi je udomio, molimo Vas da tekst pročitate pozorno, jer Zima ima svoje specifčnosti, zbog kojih će se malo tko odlučiti zapravo je i udomiti.
Zima je mlada curka, nema niti godinu dana, koja nam je na skrb došla jer je FeLV pozitivna. FeLV je mačja leukemija, virusna bolest, koja se može prenjeti s mame na mačića, ili pak dugotrajnim socijalnim kontaktom među macama. Znači li to da Zima ne može u dom u kojem su druge, negativne mace? Ne. To znači da ako imate macu mora biti cijepljena protiv leukemije, ili pak ako možda imate pozitivku, Zima joj može biti društvo
Više informacija o toj bolesti možete dobiti ako ste istinski zainteresirani za njeno udomljavanje. 
Druga stvar, Zima je naša #fipsurvivor curka. Da, da, dobro vidite, ona je pobjedila FIP, bolest koja je do pred otprilike dvije godine bila smrtna presuda, no danas, zahvaljujući skupoj, eksperimentalnoj terapiji GS om, više to nije
Ona je kastrirana, cijepljena, druželjubiva mlada dama. Jako je važno bildati joj imunitet i hraniti je kvalitetnom hranom, a nekih posebnih želja, osim toga, ona nema. Udomljava se isključivo kao kućna maca, bez izlazaka van, a ako imate balkon, on mora biti zaštićen.
Rođena je 20.10.2020.
Ukoliko ste zainteresirani za našu lavicu – udrugasklonistedobrote@gmail.com 🤟

Njezino čupavo veličanstvo želi obavijestiti da je još malo pa gotovo. Ako se pitate što to, onda će vam biti jasnije kad napišemo fipwarrior Zima, 73/84. 💪  Tempus fugit, zar ne?
Uglavnom Zima je odlično! Udebljala se, problema s ustima gotovo da i nema, jede babycat suhi od Royala i to joj je špica. Sve ostalo tako – tako, ponekad doslovno frkće nosom na ponuđeno. Svi znate koliko je fip gadna bolest i koliko je zapravo i bila neizlječiva do pojave GS-a. I da, svi koji nas pratite, znate koliko novaca trebamo za samo jedno liječenje. Zato 🙏, Zima je tako blizu cilja, pa nam pomognite da proguramo još tih 11 dana. Svaka vaša uplata njoj znači život, a život nema cijenu ma što god neki mislili o tome.
 
Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis:Zima

Dan 13/84

Dragi svi koji nas pratite, vrijeme je za malo novosti glede Zime. Prvo – hvala svima koji ste uplatili kune za nju, puno nam to znači. Već i ptice na grani znaju da je njen lijek skup, al njoj život znači. Zato, vas opet moramo moliti za koju kunu. Naime, Zima za sad dobro napreduje. Žutilo se povuklo, nema nakupljanja vode, ona je vesela i zaigrana cura. Malo nas muči njen apetit, no nikad nije bila neka izjelica – pazi cura na liniju. Trenutno ima 2,4 kile, ali danas je koooonačno sama smazala cijelu vrećicu mokre hrane bez nagovaranja. Voli si gricnuti i babycat od Royala, a mokru bira – zna Zima kako nas treba vrtjeti oko malog prsta. Za novu bočicu opet trebamo skupiti kune. Zima ima mokri neuro fip s kojim se za sad nosi dobro.

Ona je mlada cura, jedva cca 7,5 mjeseci stara, pred kojom je život. Pomozite nam da pomognemo njoj. Hvala ❤

Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: Zima

 

 

 

 

 

 

 

 


Zima novosti!

Draga ekipo, mi smo krenuli u jednu novu borbu s bolešću koja nam je unatrag par mjeseci odlučila gadno pokazati svoje zube. Dugo je bilo zatišje, ali sad smo na silovitom udaru i nema milosti. Zima je jedna od naših FeLV pozitivnih maca koju smo uzeli na skrb nakon kastracije i stavili je na terapiju mačjim interferonom. Taman smo trebali krenuti s trećim ciklusom, kad ono – bam! Zima nije dobro.

To mlado biće od svega 8 mjeseci, naglo je krenulo kopniti, požutila je, prestala jesti, abdomen se napunio tekućinom. Taadaaammmm, evo nama glavom i bradom starog znanca. Infektivni, zarazni peritonitis- skraćeno FIP, ovaj puta neuro mokri tip. Uspjeli smo skupiti za dvije bočice i Zima je krenula na jedan dugačak put, sa nadamo se, sretnim završetkom. 22.7. dobila je prvu dozu, a do danas se stanje znatno poboljšalo. Pala je temperatura, ne škrguće zubima, nema dodatnog nakupljanja tekućine u abdomenu i živnula je. Terapija traje 84 dana, a mi smo na danu 7. Bočica traje jedva tri dana, a kako će se debljati, tako će rasti i doza.

Teško nam je stalno žicati , moljakati, jer toliko maca treba pomoć, ali i Medina i Zima , kao uostalom i svi mi, toliko žele živjeti. Medina je u fazi promatranja, a Zima je tek krenula. Podržite Zimu, jednako kako ste i kako podržavate Medinu.

Svaka njihova borba je i naša borba.

Hvala ljudi od srca !!

Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: Zima

 

 

 

 

 

 

 

 


Trebali smo kroz para dana započeti sa trećim ciklusom interferona jer naša Zima je FeLV pozitivna maca. No, netko tamo gore, život, sudbina, kako god želite, odlučio je da neće moći. Jel to netko nas testira do koje granice možemo, ne znamo, ali ostaje činjenica da je njen život u Vašim rukama.

Unatrag tri dana Zima je počela slabije jesti, požutila je, temperatura.. Prvo smo mislili da se možda aktivirala leukemija, no nakon jučerašnje i današnje dijagnostike sa 99% sigurnošću možemo napisati da Zima ima infektivni zarazni peritonitis – FIP- mokri tip.

Što napisati, a da već ne znate kroz naš put s Medinom? Medi – Medina bi kroz dva dana trebala stati s GS om, mislili smo malo odahnuti, skupiti još za njene dugove, ali predaha nema.

Zima ima dvije opcije. Eutanazija ili terapija GS-om.

Zima ima samo 7 mjeseci.

Očajne smo, jer još nismo financijski pokrili niti Medinu, a tu je novi slučaj. Toliko želimo pomoći Zimi, ali bez vaše pomoći ne možemo. Bočica je cca 800 kuna. Terapiju moramo početi odmah inače Zima ugiba. Sve znate..
Hvala ako se možete uključiti i pomoći.

Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis:Zima


NOVA MACA NA SKRBI

Trebala je to biti samo kastracija u sklopu USV projekta, no kako nam je njihova teta ukazala na probleme koje imaju – upala desni koja se učestalo vraća, povećani limfni odlučili smo ju testirati i Zima je ispala FeLV pozitivna maca. FeLV, ili mačja leukemija, nažalost umanjuju mogućnost da Zima bude u budućnosti udomljena, ali znate da nema odustajanja. 
No, da bi Zimu uopće mogli oglasiti za udomljavnje, moramo je srediti. Došla nam je s upaljenim očima, iscjedkom iz nosa, upalom desni. Apetit joj je više-  manje stabilan, iako jako nas zabrinjava činjenica da nakon 3 tjedna antibiotika ona i dalje ima upalu desni, a i iscjedak iz nosa.
Za Zimu vas trenutno molimo kvalitetniju hranu – royal canine kitten suhi, neke bolje paštete jer to najlakše jede, a kitten krekeri od royala su dosta sitni i mace ih jako vole. Također ako netko može pokriti trošak testa i cijepiva od cca 250 kuna, bili bi zahvalni.

Zima ima tek 6 mjeseci i još mora dugo poživjeti.

Udruga za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote”

IBAN:HR9623400091110790897
MODEL : 00/99, POZIV NA BROJ : datum uplate
paypal : udrugasklonistedobrote@gmail.com
SWIFT(bic): PBZGHR2X
OPIS: Zima