Mačje bolesti i savjeti,  Novosti

📢 VAŽNO❗-KUĆNI LJUBIMCI NISU IZVOR ZARAZE SARS-CoV-2 VIRUSA!

Vjerujemo da svakodnevno nailazite na članke gdje znanstvenici upravo istražuju mogućnost prijenosa coronavirusa koji je izazvao pandemiju, na naše ljubimce i da su trenutno na “meti” ponajviše mačke i pitome vretice, dok su psi tako reći zanemarivi u cijeloj priči.

Želimo napomenuti da je dokazano da je i dalje izvor zaraze LJUDI i da su sve životinje za koje je virus potvrđen vjerojatno da su ih primili od svojih oboljelih vlasnika.

Molimo sve vas da čitate članke s razumijevanjem i da budete kritički raspoloženi prema medijima, svi znamo da danas, nažalost, postoji puno nepotpunih informacija koje se tada mogu lako pogrešno protumačiti.

Prenosimo članak Veterinarskog fakulteta koji objašnjava sve što je trenutno relevantno za naše kućne ljubimce:  https://www.vef.unizg.hr/…/mogucnost-infekcija-kucnih-ljub…/

Ne ostavljajte ih u ovim teškim vremenima, budite s njima i ako ste u izolaciji, neka i oni budu vaši kućni ljubimci, to je trenutno za sve najsigurnije

Ovom prilikom želimo se zahvaliti cijeloj veterinarskoj struci na doprinosu.

Kao što vidite u prilogu, u postupku dijagnostike za našu malenu Medinu gdje smo željeli vidjeti što bi sve moglo nju mučiti, Laboklin je potpuno besplatno iz briseva Medinu testirao na SARS – CoV-2 i ona je NEGATIVNA!

Ovo je samo još jedan dokaz da ne trebate paničariti ako vaša maca ima respiratorne simptome, uzroci mogu biti brojni.

A o Medini ćemo vam uskoro pisati više 🐾

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)