Novosti

Megi

Bok ekipa! Kako ste? 🙂 Danas je prekrasan sunčan dan, no molimo vas da unatoč tome ne zaboravite da Covid 19 nije posustao i da neće, ostanite doma! 🙂 A mi ćemo vas danas podsjetiti na našu kroničarku Megi, Megili, odraslu macu sa jako puno problema…a svi su autoimune prirode.

Megi nam je stigla na skrb davne 2014.e spašena sa prometne ceste između dva sela gdje je vrlo vjerojatno izbačena jer je bolesna, odnosno jer su joj oba oka bila zamućena, a bila je i ženka, pa tko zna 🤷‍♀️Danas je ona kod nas već 6 godina, a na oštećenu rožnicu nakalemio joj se grozan stomatitis 🙁 Svako toliko Megi nije mogla jesti zbog upale u ustima i završila bi na kuri antibiotika i kortikosteroida, koji bi joj pomogli, no samo kratkoročno. Kroz koji mjesec situacija bi se opet ponovila. Testirana je više puta na FIV i FeLV i negativna je, a i povađeni su gotovo svi zubi. Zadnju je lošiju fazu jako teško podnijela 🙁, propala je, smršavila i bila nesuradljiva zbog cijele situacije (nije mogla primiti nikakve lijekove na usta, isključivo injekciono). Srećom, uz stručnost, trud i predanost naših veterinara i to smo progurali! Sad smo već mjesec i pol jako dobro, vratila se kilaža, dlaka se popravila, a sa tim i raspoloženje pa smo odmah pike 💉 zamijenili tabletama 💊 🙂 Ostalo nam je za izvaditi par zuba i nadamo se da će upravo to donijeti dugoročnije poboljšanje i da ćemo moći prestati sa terapijom. Drugi tjedan ćemo otići na pregled i dogovoriti što i kad ćemo na operaciju!

Ako možete pomoći Megi prikupiti donacije za zubić vilu (400tinjak kn) uplatite koju kunu na naš račun:

Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: MEGI

Ili možete nazvati naš humanitarni telefon ☎️ 060 822 822 🙏

Megi je kod nas već jako dugo i jako ju volimo. Zbog svih silnih problema dugo nije bila ni oglašavana za udomljavanje, a kako su uvijek pristizali novi, teži (i skuplji) slučajevi, njena teta čuvalica i ona borile su se uvijek u tišini. No krajnje je vrijeme da i Megi dobije vašu pažnju, ljubav i podršku 🙂

P.S. inače je baš prava mačka, Megi je karakter i pol 😀 njena teta je često završila krvava, unatoč dugogodišnjem iskustvu hendlanja s mačkama, Megi je neukrotiva heheh.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)