Projekti,  Uhvati - Steriliziraj - Vrati

Hranilišta

Poludivlje ili divlje mačke se hvataju, steriliziraju/kastriraju i puštanju čim je prije moguće na isto mjesto gdje su pronađene.

Takva mjesta Udruge i/ili pojedinci nazivaju „hranilištima“ te tamo svakodnevno jedna ili više osoba hrani mačke te prati njihovo zdravstveno stanje. Na ovaj , prije svega human način, spriječavamo da mali mačići obole na cesti i ugibaju u mukama ( najčešće su to bolesti poput panleukopenije , rinotraheitisa ili nekih drugih crijevnih i/ili respiratornih bolesti).

Mačke se zadržavaju, odnosno ne vraćaju na hranilište samo iznimno, u slučajevima da je uhvaćena pitoma mačka koja se može udomiti, te ukoliko ima mjesta za privremeno čuvanje do udomljenja budući da u Hrvatskoj ne postoji niti jedno sklonište za mačke, pa ga tako ni mi nemamo te smo često prisiljeni zbog nedostatka smještajnog kapaciteta i pitomu mačku vratiti na hranilište iako joj tada svejedno tražimo dom.

Mi trenutno imamo locirano 7 područja sa Međimurske i djelomično Varaždinske županije na kojima volonteri svakodnevno obilaze, hrane i provjeravaju stanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)