Novosti

Medina – FIP Warrior

Medina raste, postaje prava rasna ljepotica!

Vrlo kratak uvod za one koji možda nisu čuli za našu kapetanicu.
Prije 58 dana Medina je opasno lebdila na granici života i smrti. Temperatura danima, neuro simptomi, napad, žutilo, apatija. To malo mačulence koje je tada imalo 1,7 kila, borilo se, ali bilo je jasno ko dan da polako posusataje i da bez obzira na to što nismo imali kompletne nalaze, moramo odlučiti što dalje. Bez puno ceremonija, na vagi su bile dvije opcije – eutanazija/terapija GS om- eksperimentalnim lijekom za FIP.
Svima vam je jasno što smo odabrali, jer danas je 58 i dan od terapije i naša mala kapetanica i dalje je s nama. Zašto je bilo tako “teško”odabrati? Zato što terapija strašno puno košta, a mi u vječitim dugovima, sa stotinjak maca na skrbi i pred sezonom mačića. No, odlučili smo se bacit na glavu, snažno vjerujući da ste uz nas i da ste naša podrška. Naša teta čuvalica nije spavala danima prije terapije kako treba, a bome ni prvih tjedan dana. Neprestano na oprezu i ona i Medina, neprestano kalkulirajući kako doći do novaca koji su potrebni za lijek. Teško je, vežemo se i onda rukama i nogama, na sve moguće načine dajemo sve od sebe da im pomognemo. Kapetanica je obećala svojoj teti da će se boriti i evo, 58 dan terapije je tu.

Medi – Medina je živahna, izbirljiva glede hrane, mlada maca, čija jedna stražnja noga nema funkciju – vidi sliku. Polako raste, a što se tiče debljanja ajmo reć da će zauvijek biti ovako elegantno atletski građena. S obzirom na količinu energije koju ulaže u igru sa Selinom, ganjanje loptica i mahalica, ne čudi nas što je jedva doša do 2,2 kile.

E sad onaj manje popularan dio. Da bi Medina došla do kraja ciklusa, odnosno 84-og dana, mi moramo skupiti još novaca. Prema nekoj gruboj procjeni nedostaje nam oko 3000,00 kuna koje njoj život znače. Naravno, uvijek vjerujemo samo najbolje, pa se tako nadamo da neće biti nikakvih komplikacija glede njenog zdravstvenog stanja, a isto tako da će te nam kao i do sada pomoći, te da će Medina uspjeti skupiti tu cifru koja nije mala.

Znamo da ima mnogo potrebitih, znamo da naša kapetanica nije ništa posebno, ali znamo isto tako da se lavovski bori, da želi živjeti i da je naša nit vodilja jedna, a to je – život je jedan i nema cijenu. Hvala svima koji nas podržavate u ovoj borbi.

Uplatiti možete na naš paypal, što bi bilo idealno. Ako vam ta opcija ne odgovara, može i na račun, a postojii opcija kumstva. Od  hvala!

Udruga Sklonište dobrote
HR9623400091110790897
model: 00 ili 99, poziv na broj: datum uplate
SWIFT(bic): PBZGHR2X (za uplate iz inozemstva)
Paypal: udrugasklonistedobrote@gmail.com
Opis: Medina


A u ovo kišno – sunčano prijepodne , Medina je odlučila javiti se i podnesti “raport ” glede svojeg stanja i tijeka terapije. Medina je naš “FIP warrior “, naša mala kapetanica koja je odlučila pokazat zube toj odvratnoj boleštini i srčano prkosi bolesti, bori se iz dana u dan i za sad ne posustaje. Što da vam kažemo, osim srce veliko ko kuća. Više, manje svi ste barem čuli za infektivni peritonitis, bolest za koju do nedavno nije bilo lijeka, no trenutno je u upotrebi ekspermentalna terapija GS om, koja za sad nama pokazuje jako dobre rezultate s Medinom i iskreno se nadamo da će tako i ostati.

Medina je s današnjim danom na 41 danu terapije, od 84 dana, što znači da smo skoro na pola puta . Prekjučer smo obavili kontrolno vađenje krvi i biokemiju, a nalazi su se u odnosu na početak terapije itekako popravili. Medina je bila ljuta ko ris, a vjerujte, da vidite do žgoljavo tjelešce, nikada vam ne bi na pamet palo kako se ta mala lavica može otimati kod veterinara.. Nooooo, nas troje je uspješno obuzdalo dvije kile žive vage i nalaz je napravljen. Bravo mi ! 

E sad, ono što nas sve tišti kad smo odlučili krenuti u ovu neizvjesnu avanturu, su financije. Moramo priznati da smo se prvi puta od kada je počela cijela priča udruge, iskreno prepale da mi to ne možemo. Stavile smo na papir cifru i smrzle se, jer za Medinu, samo jednu macu, ovo liječenje košta oko 24 000 kuna.
Ako budemo brutalno realni, da, to su novci kojima se može napraviti puno kastracija koje su nam nit vodilja, to su novci kojima se može platiti puno operacija, spasiti puno života. Da, sve je to istina, sve je to tako matematički i logički jednostavno kad staviš na papir.
I onda pogledaš Medinu, pogledaš kako je umorna od desetak dana temperature koju ne možeš spustiti, od toga što praktički ne jede normalno, pogledaš joj uške koje su pomalo već žute , jer jetra ne radi kako treba, a ona ti se sklupča u krilu i uzvrati pogled. U tom trenu sva matematika ovog svijeta pada u vodu i zapravo znaš da si od početka znao da moraš pronaći način kako pomoći Medini, jer u ovom čime se bavimo vrijedno je spašavat SVAKI život, bez obzira na cifru koja je brutalna.

Od početka smo bili svjesni da ovo sami ne možemo i da ćemo trebati pomoć i podršku svih Vas koji znate koliko truda, volje i ljubavi ulažemo u ovo. Naravno, ne slažu se svi s našom odlukom i to je pravo svakog pojedinca, ali nadamo se, tj. vidimo da ima mnogo vas koji nam dajete vjetar u leđa i koji nam pomažete spasiti Medinu.

Jedna bočica GS -a košta 120 dolara.
Medini je dovoljna za tri dana.
Hvala svima koji su već uplatili, ili će uplatiti za našu malu kapetanicu.
Zapamtite da niti jedna donacija nije mala.
Ako možete, uplatite na naš paypal, a ako ne, može i na račun.
Pusa od Medine.

Udruga za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote”

IBAN:HR9623400091110790897
model : 00/99, poziv na broj : datum uplate
paypal : udrugasklonistedobrote@gmail.com
SWIFT(bic): PBZGHR2X
OPIS : Medina

 

 

 

 

 

 


Dragi naši pogledajte ovo.
Pred 16 dana ( fotka 1 ) – Medina je bila jednom nogom preko duge. Zadnja fotografija – Medina danas. 

 

 

 

 

 

 

 

Ako niste popratili priču naše kapetanice, samo ukratko.
Medina je malena cura koja nam je došla na skrb kao mačulence od nekih 1,5 mjesec, ozlijeđene noge, bez osjeta. Digli smo je, oporavak je krenuo i mislili smo eto, dobro je, još malo i Medina ima dom. I onda je sve krenulo nizbrdo… Započelo je sa bezazlenim šmrcanjem, pa jedan antibiotik, pa drugi, pa treći, pa dijagnostika..nula bodova. Nakon toga temperatura danima, pa neuro napad. Taj dan smo odlučile krenuti s eksperimentalnom terapijom GS om, zbog visoke suspektnosti na neuro FIP.
Nakon 16 dana od 84 koliko terapija traje, Medina je bolje.Apetit odličan, igra se, aktivna je. Ona je opet ona stara Medina.
E sad, njen život doslovno “ima cijenu “, jer terapija je bolno skupa. Koliko? 120 $ bočica. Jedna joj traje 4 dana, jer Medinica se deblja. Za sad smo skupili za 7 bočica od potrebnih cca 24. Bez terapije, Medina nema šanse, a tek ima 4, 5 mjeseca.
Molimo vas da pomognete s kojom kunom, eurom , dolarom. Ovdje vas je dosta , vjerujem da možemo skupiti za Medinicu. Treba nas!


MEDINA JE NAŠ BORAC – i treba vašu pomoć da se izbori!

Svi koji nas pomno pratite, znate da na našoj skrbi postoji nekolicina maca, kroničara za koje se zajedno sa našim veterinarima vraški borimo. Za neke smo se izborili u potpunosti poput Valentine, Zolle, Milenog i Herakla, te mnogih drugih. A od “aktualnih” tu su Emma, Dashy, Megi, Bucka, Flavije, Periklo…a od sad i Medina.
S Medinom je sve krenulo bezazleno, obična prehlada i šmrckanje, no pretvorilo se u našu noćnu moru. Temperatura iznad 40°C preko 8 dana čiji uzrok nismo mogli otkriti, niti su na nju djelovali antibiotici ukazivalo nam je na nešto drugo u pozadini, a ne obična bakterijska infekcija. Sa ciljem da otkrijemo što, krenuli smo u dijagnostiku. Medina je negativna na FIV i FeLV, srećom, no nalazi obrisaka stigli su pozitivni na calici virus i mikoplazmu. Jedna od diferencijalnih dijagnoza u koju smo sumnjali, ali koju je izuzetno teško dijagnosticirati, zapravo ju je gotovo nemoguće 100% potvrditi u živih mačaka je FIP, i to suhi oblik fipa koji se najčešće ispoljava neurološkim simptomima sa ili bez onih na očima. Medina je prije tjedan dana gotovo kolabirala, nije jela, temperatura ju je ubijala, nalazi nam nisu govorili puno više nego smo znali i bili smo pred zidom. Imali smo dvije opcije – eutanizirati ju, nju, malo mače od niti 5 mjeseci sa izuzetnom snagom u sebi čak i u tim lošim danima ILI probati sa jako skupim lijekom i dugotrajnom terapijom za FIP. Vjerojatno vam nije dugo trebalo da skužite koju smo opciju odabrali, ha? Medina je danas bolje, temperatura je pala, dobila je apetit, udebljala se, igra se. Polako, odlaze neurološki simptomi, sve ide na bolje. I zato ćemo nastaviti terapiju sa GS-om, potencijalnim lijekom za FIP, koji je do nedavno bio smrtna presuda, sreća u nesreći vrlo rijetka. Jedna bočica Medini sad sa njenom kilažom traje 5 dana, a košta 120 dolara. Kako će se debljati, tako će bočica trajati kraće. Terapija traje 84 dana. Narednih 84 dana slijedi borba. Ali mi znamo da ste vi uz nas!!! I nećemo posustati, boriti ćemo se do kraja.

Za Medinu moramo skupiti oko 20 000 kn za njen lijek i popratne krvne nalaze tijekom liječenja. Prvu bočicu Medina je dobila besplatno od drage tete M koja se izborila da i mace u Hrvatskoj imaju šansu. Neizmjerno smo joj zahvalni na svemu. Za drugu bočicu smo prikupili donacije u potpunosti, a zahvaljujući svim vašim prijašnjim donacijama za Medinu i duplu kunu, Medina u ovo kreće sa 0 kuna dugova.
Nastavljamo dalje, dug je put pred nama, ali znamo da ćemo uspjeti.

 

 

 

 

 

 

 

 


MEDINA – NOVA ŠTIĆENICA NA SKRBI

Ova malena minijatura pojavila se u jednom kampusu koji je oduvijek bio popularno mjesto za “rješavanje problema”. Koja je njezina priča, ne znamo točno, ali počela je onog trenutka kad je naša volonterka dobila poziv da je mače vani, na parkingu, sa ozlijeđenom nogicom. Doista, noga je u koma stanju, gnojna, krivo srasla slomljena noga. Na mačetu od 800 grama uopće ne želimo znati kakve je bolove proživljavalo ovo mačence. Obrađena je kod naših veterinara kompletno, od antiparazitskog tretmana, do cijepljenja i utvrđivanja ozljede. Sa nogom se ne može ništa, kad malo ojača, ide na amputaciju. Osjeta nema,nogica je gnojna i krivo srasla.
Nadamo se da je sve loše sada iza nje i da će uskoro pronaći svoj domek i skupiti dovoljno kunica da plati stričekima veterinarima za njihovu pomoć!