Kako udomiti?,  Udomljavanje

Ugovor o udomljavanju mačaka

Udruga za zaštitu mačaka “ Sklonište dobrote” i udomitelj životinje sklopili su: 

 

UGOVOR O UDOMLJAVANJU ŽIVOTINJE

 

 

PODACI O ŽIVOTINJI:

 

Vrsta životinje

Opis životinje Ime životinje Spol Datum rođenja Kastrirana Cijepljena Čipirana

(broj čipa) Podaci o čišćenju od nametnika

 

Napomena:

 

PODACI O UDOMITELJU:

 

Ime i Prezime
OIB / broj osobne iskaznice
Adresa
Broj mobitela/ telefona
E-mail adresa:

 

 

Članak 1.

 

Udomitelj se obvezuje da će udomljenu životinju držati u dogovorenim uvjetima i sukladno Zakonu o zaštiti životinja (NN 135/06) i drugim propisima kojima se uređuje držanje i dobrobit životinja.

 

Udomitelj se obvezuje da će udomljenoj životinji redovito davati vodu i hranu prikladnu vrsti, kao i osigurati odgovarajuće uvjete smještaja tijekom cijele godine na način da životinja nikada nije izložena nepovoljnim vremenskim prilikama.

 

Udomitelj se obvezuje da će udomljenoj životinji omogućiti pristup u kuću/stan, odnosno držati je isključivo kao kućnu mačku te joj omogućiti izlaske van ukoliko se ne nalazi blizu prometnice, a mačka pokazuje potrebu izlaziti. Ukoliko se udomitelj nalazi blizu prometnice, a mačka pokazuje potrebu za izlaskom, udomitelj joj mora osigurati siguran izlazak (npr. na povodcu).

 

Udomitelj se obvezuje da će udomljenoj životinji osigurati redovito cijepljenje protiv bjesnoće (ukoliko životinja izlazi van) i zaraznih bolesti, kao i pružanje veterinarske skrbi, u slučaju bolesti ili ozlijede.

 

Udomitelj se obvezuje da će udomljenoj životinji osigurati redovito kretanje, te da je neće držati u neprimjerenim prostorima. Iznimno životinja može biti držana u boksu primjerene veličine, samo privremeno u situacijama kada je to nužno za sigurnost životinje.

 

Udomitelj se obvezuje da će udomljenoj životinji osigurati sterilizaciju/kastraciju kada za to dođe vrijeme te će time spriječiti razmnožavanje životinje.

 

Članak 2.

 

Udomitelj se obvezuje da će za vrijeme ugovorenog roka provjeravanja uvjeta držanja životinje i njene prilagodbe u slučaju bilo kakve promjene (promjena adrese udomitelja, nestanak ili smrt životinje i sl.) o istome, te najkasnije u roku 24 sata, obavijestiti Udrugu.

 

Udomitelj se obvezuje da će u slučaju nemogućnosti daljnjeg držanja životinje o istome odmah obavijestiti Udrugu, te da će u dogovoru i uz suglasnost Udruge, udomljenoj životinji pronaći novi dom ili joj osigurati privremeni smještaj do ponovnog udomljenja.

 

Članak 3.

 

Udomitelj se obvezuje da će članovima Udruge dozvoliti provjeru uvjeta u kojima drži životinju, prema dogovoru, a najmanje jednom mjesečno u prva tri mjeseca od datuma udomljenja, kako bi se Udruga uvjerila o primjerenim uvjetima držanja.

 

Ukoliko član Udruge utvrdi neprimjerene uvjete držanja, naredit će udomitelju da odmah vrati udomljenu životinju Udruzi, a ukoliko ovaj odbije, obavijestit će nadležna tijela sukladno Zakonu o zašititi životinja (NN 135/06) I drugim propisima kojima se uređuje držanje i dobrobit životinja.

                               

 Članak 4.

 

Udomitelj je od trenutka preuzimanja životinje u potpunosti odgovoran za njezinu sigurnost.

 

Udomitelj je od trenutka preuzimanja životinje u potpunosti odgovoran za svaku eventualnu štetu, koju zbog njegove nepažnje, počini udomljena životinja, te se istu obvezuje u potpunosti  nadoknaditi.

 

Članak 5.

 

U slučaju spora ugovorne strane su suglasne da je nadležan Općinski sud u Čakovcu.

 

Članak 6.

 

Ovaj ugovor sačinjen je u dva istovjetna primjerka od kojih svaka ugovorna strana zadržava po jedan primjerak. U znak suglasnosti s odredbama ovog ugovora, ugovorne strane isti vlastoručno potpisuju.

 

 

U______________ , dana ________, godine______.

 

 

 

 

_____________________

_____________________                          _____________________

UDRUGA                                         UDOMITELJ

 

2 komentara

 • Dražen Radman

  Želim udomiti mladog i isključivo muškog žutog mačića, koji bi bio isključivo u stanu.Imam več skoro 3 god. sivu mačku(moja princeza), kojoj jednostavno želim da se ima sa kime družiti dok sam ja na poslu, a sin u školi, odnosno da to vrijeme nije usamljena. Kastrirana je i sve ostalo. Hvala Bogu nikada nije bila bolesna. Ima potpunu slobodu kretanja u stanu od 90m2,jede samo najbolju hranu i skoro sve je podređeno njenim potrebama i zadovoljstvu. Tako jednostavno mora biti, jer neizmjerno volim životinje, a posebno mačke. Toliko od mene, lp.

 • Renata Geld

  Pročitala sam uvjete ugovora. Sve je jasno.
  Voljeli bismo udomiti macu. Eksa ili Huanita 💕
  Nemamo drugih maca, živimo u stanu u obiteljskoj kući.
  lp
  Renata

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)