Novosti

Volontiraj i ti!

 

Pozivamo sve dobrovoljce koji vole životinje i htjeli bi na neki način pomoći Udruzi i mačkama, da se priključe volonterski u naš rad. Nema boljeg osjećaja kad u svoje slobodno vrijeme pomažeš onima kojima je to najpotrebnije.

Najpotrebniji su nam volonteri koje zovemo “tete i stričeki čuvalice”. Oni nam omogućuju privremene domove za napuštene životinje, te ih smještaju u svoj stan/kuću i brinu o njima do udomljenja ili dok se ne nađe neko drugo riješenje. Troškove za te mačke pokrivamo mi, osim ukoliko volonter želi sam snositi sve troškove te nam olakšati i na taj način.

Ukoliko nemate mogućnosti prihvatiti mačku i pružiti joj privremeni smještaj, a želite se družiti s micama, u dogovoru s nama možete doći kod nas i pomoći nam u njihovoj skrbi (čišćenje zahoda, mačjih krevetića, prostora u kojima borave, češljanje mačaka, igranje i maženje s micama).

Pridružite se u RADNIM AKCIJAMA! Vrlo često imamo nekog posla, da li je to generalno čišćenje svih nastambi gdje držimo mačke ili je samo veliko čišćenje karantena, pospremanje drva, čišćenje grebalica, druženje s macama, nije bitno, vaša pomoć uvijek je dobrodošla.

Volontirajte na štandovima! Vrlo često organiziramo štandove u centru Čakovca ili u caffe baru “Baza” i sl. i volonteri su nam prijeko potrebni.

Pomozite nam u dijeljenju letaka! Maca na skrbi uvijek ima puno, a još ih više čeka na ulici da ih spasimo i sklonimo. Kako bi mogli pomoći većem broju mačaka, treba nam više volontera. Osim toga, bitno je upoznati javnost i građane kako imaju negdje nekoga tko skrbi o tim macama i tko im može pomoći ukoliko nađu neku napuštenu/ozlijeđenu mačku. Dijeljenjem letaka po gradu ili svojem kvartu uvelike doprinosite našem radu Udruge. 🙂

 

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)