Novosti

‼POZIV GRAĐANIMA MALE SUBOTICE DA SE PRIJAVE NA PROJEKT BESPLATNIH KASTRACIJA ZA MAČKE ŽENSKOG SPOLA 📢

Udruga za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote” u suradnji sa veterinarima i donatorima pokrenula je projekt BESPLATNIH KASTRACIJA MAČAKA ženskog spola te je već unatrag 3 godine prijavljeno preko 600 građana i kastrirano preko 800 mačaka.
Projekt je namijenjen za građane slabijeg imovinskog statusa, umirovljenike, studente i nezaposlene, odnosno za sve one građane koji u ovom trenu nisu u mogućnosti samostalno financirati kastraciju svoje mačke, sa ciljem smanjenja broja mačića koje je iz godine u godinu sve teže udomiti, pa oni vrlo često završe na ulici.
Pozivamo građane da se odazovu i iskoriste priliku financiranja besplatnih kastracija mačaka ženskog spola. Potrebno je ispuniti ONLINE PRIJAVNICU, te poslati dokument prema kojem je vidljivo da prijavitelj nije u mogućnosti sam financirati kastraciju (potvrda o nezaposlenosti, potvrda o redovnom studiranju, dokazivanje statusa umirovljenika) na e-mail: udrugasklonistedobrote@gmail.com.
Nakon što ste ispunili prijavnicu i poslali dokument kontaktirati će vas volonterka udruge „Sklonište dobrote“ i dogovoriti termin u veterinarskoj stanici Prelog (Kralja Zvonimira 51, Prelog). Svi prijavljeni građani također će dobiti detaljne upute kako postupiti sa mačkom prije i nakon izvedene kastracije, a za sva pitanja stojimo na raspolaganju (udrugasklonistedobrote@gmail.com).
Ovim putem se želimo zahvaliti Općini Mala Subotica koji su odobrenjem financiranja natječaja omogućili realizaciju ovog projekta za svoje građane u iznosu od 1.000,00 kn, te ujedno hvala i Veterinarski stanici Prelog d.o.o. koji su smanjili cijenu kastracije kako bismo kastrirali veći broj mačaka.

ZAŠTO BI I VI TREBALI KASTRIRATI SVOJU MAČKU?
“Kastracija spašava živote” slogan je kojeg koriste mnoge udruge za zaštitu životinja kako bi skrenule pozornost na jednu od najbitnijih metoda humanog smanjenja broja napuštenih životinja. Jer eutanaziju zdravih životinja, bacanje na cestu njihovih potomaka ili njihovo ubijanje raznim metodama NIKAKO NE PODRŽAVAMO!
Kastracijom ženke direktno utječete na broj životinja na ulici – zamislite koliko svi ti potomci nekastriranih vlasničkih životinja utječu na udomljavanje onih sa ulice i koliko ih na ulicama i završi? Osim toga, kastrirane mačke manje su teritorijalne, manje su agresivne, nemaju potrebu lutati te se samim time smanjuje šansa da se razbole ili stradaju.
Postoji mnogo zdravstvenih razloga zašto bi trebali kastrirati svojeg ljubimca – jedan od njih je da se smanjuje šansa nastanka raznih tumora, a smanjuje sei rizik oboljenja od neizlječivih virusnih bolesti poput mačje side i mačje leukemije.

Više informacija o važnosti kastracije možete pročitati na: https://sklonistedobrote.hr/vaznost-kastracije-sterilizacije-macaka/