Novosti,  Projekti

Svjetski dan zaštite životinja – mace vas pozivaju na štand!

Dragi naši, uoči Svjetskog dana životinja odnosno Svjetskog dana napuštenih životinja koji se inače održava 04.10. odlučili smo ove godine organizirati štand sa ciljem edukacije naših građana, promoviranjem rada udruge i udomljavanja te skupljanja donacija za štićenike na našoj skrbi 🐾🐈
Mi smo štand prebacili na subotu, 09.10. od 9 do 13 h na Trgu Republike u Čakovcu (biti ćemo negdje blizu sata 🙂 ) pa Vas sve pozivamo da nam se pridružite u što većem broju!
U ponudi ćemo imati hrpu MAČKARSKIH pre cool stvarčica 😻 – šalice, majice, privjeski, fotografije na platnu, a sve su HOME made proizvodi naših vrijednih volontera 🙂
Osim naše mačkarske ponude, održati ćemo i TOMBOLU!!! Tombola kreće u 11 h i dokle god će biti poklončića za vas – igramo se izvlačenjem brojeva, a svaka je tombola dobitna, te vas očekuju i vrijedne nagrade!
Sav prihod prikupljen u tomboli i iz donacija za stvarčice sa štanda iskoristiti će se u svrhe plaćanje liječenja bolesnih i stradalih miconja i troškova hrane!
Dođite, sudjelujte, pomozite s 5,10 kn, svaka pomoć je dobrodošla, a doma ćete ići ispunjenih srca ❤

– Svjetski dan životinja proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci da bi se naglasio nepovoljan položaj ugroženih vrsta. Za Svjetski dan životinja bio je odabran 4. listopada jer se toga dana slavi svetkovina sv. Franja Asiškog, sveca zaštitnika životinja. Otada je Svjetski dan životinja postao dan prisjećanja i odavanja počasti svim životinjama, a poseban je naglasak stavljen na ljude koji vole i poštuju ostale životinje. Dan se slavi na razne načine u svakoj zemlji bez obzira na nacionalnost, religiju, vjeru ili političku ideologiju.
Pod geslom da je Svjetski dan životinja posebna prilika za svakoga tko skrbi o životinjama, misija je proslaviti životinjski život u svim njegovim oblicima, proslaviti odnos čovječanstva sa životinjskim carstvom, priznati različite uloge koje životinje imaju u čovjekovu životu (čovjekovi drugovi koji mu pružaju potporu i pomoć, koji unose osjećaj čuda u njegov život), priznati i biti zahvalan za način na koji životinje obogaćuju čovjekov život. Cilj je Svjetskog dana životinja poboljšati standarde životinjskog blagostanja širom svijeta pružajući potporu i sudjelovanjem pojedinaca, grupa i organizacija koje skrbe o životinjama.